După somniferul CFR – Astra 0-0, căutăm fotbal la Oțelul – Petrolul !

0
1357

Cupa Romaniei

După ce marți v-am invitat la comedie și v-am oferit o paralizie fotbalistică de zile mari, CFR și Astra arătând că fotbalul mucegăit poate exista și în semifinale unei Cupe Naționale, astăzi ne îndreptăm atenția către o semifinală care pune față în față două echipe mult mai ”în vână”, dar al căror viitor miroase a desființare. Înainte de a intra în subiect, haideți să aruncăm trei-patru rânduri despre prima semifinală.

În primul rând trebuie să le arătăm obrazul celor doi ”puști” care antrenează CFR Cluj și Astra Giurgiu, Eugen Trică și Daniel Isăilă. Păi, dragi tehnicieni din ”noua generație”, dacă vouă vă este frică să jucați fotbal deschis și preferați în schimb un fotbal ”Cârțu Style”, atunci la ce naiba să ne mai așteptăm de la un Hizo, Marin sau alt Marin ? Dacă cineva privea acest meci fără să vadă numele celor două echipe, putea oricând să jure că asistă la un duel Ceahlăul – FCM Bacău, partidă condusă de Viorel Hizo la gazde și Florin Halagian la oaspeți.

CFR Cluj – Astra Giurgiu 0-0 a fost genul de meci în timpul căruia te rogi să se ia cablu, să vină o furtună sau carnea de pe grătar să fie gata. De o parte am avut un Cluj care nu putea, iar de cealaltă parte o Astra Giurgiu care, inocentă fiind, considera un 0-0 foarte bun de calificare. La acest scenariu a contribuit, poate, și eliminarea lui Gabi Mureșan, un jucător care la o primă vedere pare un tip cu capul pe umeri, însă are un comportament de sportiv instabil emoțional. Și ieri, ca în ”n” ocazii anterioare, ceferistul a avut o intrare inexplicabilă asupra unui adversar, spărgându i pur și simplu capul. Interesant este că după meci, același Mureșan, a declarat că: ”Nu am vrut să-l lovesc”. Ok, e clar că Găbiță e dus!

În ceea ce privește a doua semifinală a Cupei României de astăzi, Oțelul Galați – Petrolul Ploiești, acesta reprezintă un meci de colecție. Nu pentru că am avea un duel între doi granzi ai fotbalului, ci pentru că putem avea una dintre ultimele întâlniri din acest deceniu între cele două echipe într-o astfel de fază.

Atât gălățenii cât și ploieștenii au viitorul incert în fotbalul românesc. Pe de o parte, la Galați, este arhicunoscută poveste cu cele 7 milioane de euro dispărute din visteria clubului, imediat după ce acești bani au venit de la UEFA pentru participarea în grupele Ligii Campionilor, iar pe de altă parte, la Ploiești, Florian Bucșe Walter tocmai a anunțat că e de porc să mai rămână acolo și se va reîntoarce la Cluj.

 Așadar, după bine puteți deduce, avem în această seară un duel între o echipă furată din interior și una care va fi dusă în exterior. Ceea ce s-a petrecut și se petrece la aceste două cluburi este o caracteristică a fotbalului românesc, dominat de mafioți, șpăgari, oameni pe intersese și indivizi fără coloană vertebrală.

Poftiți la fotbal, acum, că la anu’ naiba știe unde vor juca cele două echipe!

 Turul celei de-a doua semifinale, Oțelul – Petrolul se va disputa azi, de la ora 20:30

 foto

Articolul precedentNoile tricouri pe care le va purta Chelsea in sezonul 2013-2014
Articolul următorGolazo marcat de Romeo Surdu in Cipru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here