Romário vrea să revină în fotbalul profesionist la 58 de ani pentru a juca alături de fiul său

0
368

Romário de Souza Faria, legendarul fotbalist brazilian în vârstă de 58 de ani, intenționează să revină în fotbalul profesionist. Acesta ar urmă să îmbrace tricoul echipei la care ocupă și funcția de președinte, América-RJ, din a doua divizie a campionatului statal Rio de Janeiro. 

Romario în timpul Campionatului Mondial din SUA '94 / Foto: transfermarkt.com
Romario Faria

Recent, clubul prezidat de Romario l-a transferat pe fiul acestuia, Romarinho, în vârstă de 30 de ani. Într-un interviu acordat postului brazilian OGlobo, Romário a explicat că puțini sportivi, fotbaliști, au șansa de a juca alături de fiul lor și că el, la 58 de ani, se simte încă în formă de vârf. “Sper să primesc mingea des de la el, astfel încât să rămân golgheter”, a adăugat el.

Despre revenirea sa în fotbal, fostul mare fotbalist a menționat că nu intenționează să concureze pentru campionat, ci doar să joace câteva meciuri pentru echipa sa favorită, datorită efortului intens de antrenament pe care trebuie să-l depună la această vârstă. El a subliniat că nu este vorba despre despre publicitate, ci doar dorința de a ajuta clubul. Singura piedică în calea întoarcerii sale este aprobarea Federației Braziliene de Fotbal.

Cu o carieră remarcabilă, Romário este considerat unul dintre fotbaliștii de top pe care Brazilia i-a produs de-a lungul timpului. A câștigat Cupa Mondială cu echipa națională în 1994, alături de alte trofee precum Copa América (1997 și 1999) și Cupa Confederațiilor (1997).

Romário a mai revenit pe teren în 2009, când a evoluat în câteva meciuri pentru America-RJ. În cazul în care va primi dreptul de a juca, Romário va dona salariul pe care-l va câștiga ca jucător, clubului.

Articolul precedent#PronoLiga1. Liderul își menține avansul minim. Urmează etapa a 34-a
Articolul următor#PronoLiga1. Liderul își menține avansul. MEGA-Etapa continuă. Update

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here