Paul Pogba, suspendat 4 ani după ce a fost depistat pozitiv cu testosteron

0
875

Paul Pogba, mijlocașul lui Juventus a primit o suspendare de patru ani după ce a picat un test antidoping în timp ce evolua pentru formația italiană. În septembrie 2023, mijlocașul a fost suspendat inițial după ce a picat un test antidoping, rezultatele indicând prezența substanței interzise DHEA (testosteron). O mostră secundară a fost apoi analizată, confirmând rezultatul pozitiv.

Paul Pogba
Paul Pogba în 2018 / foto: bbc.com

Tribunalul Național Antidoping urma să decidă asupra pedepsei, iar acum s-a confirmat că Pogba nu va putea juca până cel puțin în 2028. Este cea mai severă suspendare pe care un jucător ar fi putut-o primi. Paul Pogba ar reveni pe teren la 35 de ani.

Această suspendare înseamnă, de asemenea, că Paul Pogba nu va mai juca niciodată pentru Juventus. Contractul său cu echipa din Torino era programat să expire în vara anului 2026, dar acum aceasta devine o simplă formalitate, iar al doilea său mandat la club s-a dovedit a fi un dezastru.

Campion Mondial cu Franța în 2018, Paul Pogba s-a întors la Juventus în 2022, după un transfer gratuit de la Manchester United. În primul său sezon a fost măcinat de accidentări, în timp ce în următorul sezon a avut doar două apariții înainte de a fi suspendat.

Cariera sa internațională pare acum să fie practic încheiată. Pogba a bifat 91 de selecții pentru naționala Franței marcând 11 goluri. Ultima meci în tricoul Franței a fost în 2022.

“Îmi iubesc toți jucătorii, dar sunt trist pentru ceea ce trăiește Paul. Nu vorbesc doar despre cele mai recente evenimente, ci și despre tot ceea ce a experimentat până acum, cu problemele personale care inevitabil au avut consecințe asupra accidentărilor sale. Îmi pare rău pentru Pogba” – Didier Deschamps, selecționer Franța

Rafaela Pimenta, cea care îl reprezintă pe Paul Pogba a făcut următoarea declarație: “Așteptăm contra-analiza și până atunci nu putem spune nimic. Cert este că Paul Pogba nu a vrut niciodată să încalce regulile.”

Articolul precedentEvoluțiile stranierilor – 28 februarie 2024
Articolul următorEvoluțiile stranierilor – 29 februarie 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here