Performanţă istorică! O echipă din Anglia a obţinut prima victorie după 171 de meciuri!

0
1498
tttp_5244b787d2553
foto: http://www.clubwebsite.co.uk/tunstalltownfc/244654/Home

Tunstall Town, o echipă din Staffordshire County League Division Two (liga a 13-a engleză), a reuşit pe 22 februarie 2014 să câştige primul meci după o pauză de 6 ani şi jumătate, perioadă în care a disputat 171 de partide fără să-şi învingă adversarul! “Proştii satului” au fost Betley FC, cei care au pierdut partida cu scorul de 2-1. Interesant este faptul că Betley FC joacă în această ligă cu echipa de rezerve, Betley Reserves, în timp ce Betley Seniors evoluează în liga a 12-a.

“Suntem cu toţii în extaz. Toată muncă grea pe care am depus-o a dat roade. În ultima perioadă au fost mai multe meciuri în care am pierdut la diferenţă de un gol şi trebuia să vină şi victoria.

Până sezonul trecut, eram o echipă de veterani. Golaverajul era mereu între -170 şi -200, dar anul trecut a fost de doar -70. Am scăpat de jucătorii în vârstă, mai avem doar vreo doi peste 40 de ani”, a declarat pentru BBC, George Day, managerul echipei.

Acesta a postat un mesaj şi pe Twitter, declarând că este mândru de jucătorii săi:

Deşi rezultatul a fost ruşinos, cei de la Betley FC au avut puterea şi au fost fair-play, postând şi ei pe Twitter scorul final:

Cei de la Tunstall Town au intrat în atenţia media în 2011, nu doar pentru seria de înfrângeri, dar şi pentru vârsta înaintată a jucătorilor. Echipa din Stoke-on-Trent avea în lot 4 jucători cu vârsta de peste 60 de ani, veteranul fiind John Johnson (75 de ani). Într-o partidă pierdută cu 19-0 în 2011, suma vârstelor portarului şi a celor patru fundaşi, depăşea 300 de ani.

“Pur şi simplu iubesc jocul. Am jucat toată viaţa. Când aveam 15 ani, eram un amator la Port Vale. Asta se întâmpla undeva la începutul anilor ’50”, îşi aducea aminte Johnson într-un reportaj din Guardian, apoi adăugând, cu simţul umorului: “Unii dintre jucătorii de 18 de ani sunt un pic cam rapizi pentru mine acum”.

John Rowley, stanga, 70 de ani, si Trevor Whittingham, dreapta, in 2011. Foto: Fabio De Paola
John Rowley, stanga, 70 de ani, si Trevor Whittingham, dreapta, in 2011. Foto: Fabio De Paola

Tunstall Town a revenit în prim plan în ianuarie 2013, odată cu stoparea seriei de 143 de înfrângeri consecutive, reuşind să termine la egalitate, 1-1, cu Whittington. A fost nevoie însă de încă un an şi o lună că să obţină prima victorie, 22 februarie 2014, devenind astfel o dată de mare însemnătate în istoria clubului înfiinţat în 1949.

Surse: BBC, Guardian

Articolul precedentAC Milan şi Boca Juniors nu mai sunt cele mai titrate cluburi din lume, la nivel internaţional
Articolul următorAndruv Stadion, Olomouc, Cehia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here