Pele spune că moartea unui muncitor de la Mondial e normală: ”Așa e viața”

1
2918

pele world cup 2014

Pe data de 29 martie murea cel de-al optulea muncitor implicat în lucrările la infrastructura Mondialului ce urmează să se dispute în Brazilia pe timpul acestei veri.

Muncitorul în vârstă de 23 de ani a căzut de la o înălțime de opt metri în timp ce instala niște balustrade provizorii pe Arena Corinthians din Sao Paolo, stadionul pe care va avea loc ceremonia de deschidere a Mondialului. Prezent la o conferință de presă dată cu ocazia lansării unei colecții de diamante fabricate in laborator pe baza unor molecule de carbon extrase din părul său (!), Pele a comentat această tragedie: ”E normal, așa e viața. A fost un accident, nimic de speriat”. Declarația brazilianului a provocat numeroase reacții pe rețelele sociale, Pele fiind acuzat că ține partea oficialităților care au cheltuit foarte mulți bani pentru organizarea acestui Mondial, pentru ca acum să se ajungă în situația ca foarte multe instalații să fie în imposibilitatea de a fi terminate.

Trei dintre cei opt muncitori decedați pe timpul lucrărilor, și-au găsit nefericitul sfârșit chiar pe stadionul din Sao Paolo, și nu puține sunt vocile care acuză federația braziliană și FIFA de provocarea acestor tragedii din cauză că au accelerat ritmul lucrărilor în momentul în care și-au dat seama că sunt în întârzâiere, trecând cu vederea peste multe măsuri de siguranță.

Nu este pentru prima oară când Pele intră în gura celor care contestă organizarea Mondialului de către Brazilia, anul trecut, în timpul Cupei Confederațiilor, fiind în aceeași situație după ce le-a cerut compatrioților săi să oprească protestele de pe străzi. Brazilienii se manifestau atunci în semn de protest față de costul ridicat al acestui turneu final, cel mai scump din istorie.

Articolul precedentCei mai rapizi 10 fotbaliști din lume
Articolul următorPlaneta Ultras: La Gloriosa Butteler – San Lorenzo ( Argentina )

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here