Italia – România 3-1 (26 noiembrie 1966)

0
2149

N-au fost puține dățile când am a fost dezavantajați de arbitri. Cu câteva excepții, nu prea am contat noi, ca români, prea mult în fotbal cu atât mai mult în perioada anilor 1960. Mai exact în 1966, când, la o banală fază, un arbitru german a validat un gol care nu a fost gol. Posibil să se fi greșit din cauza numelui adversarului? Să fi fost doar o greșeală nevinovată a arbitrului? Probabil că n-o să aflăm niciodată dar prima variantă pare mai plauzibilă. De ce? Pentru că adversarii noștri din meciul cu pricina urmau să fie gazdele turneului final din 1968. Și nu, la acea ediție, țara organizatoare nu era calificată direct.

Pe 26 noiembrie 1966, România juca la Napoli cu Italia în preliminariile pentru Campionatul European din 1968, turneu care era organizat de Italia. În minutul 7, Nicolae Dobrin deschidea scorul iar tribunele amuțeau. Din păcate avantajul a durat doar 23 de minute pentru că după o jumătate de oră de la primul fluier, marele Sandro Mazzola marca un gol inexistent. Fotbalistul legendar al lui Inter a încercat să trimită o centrare din partea dreaptă în sensul de atac al italienilor iar portarului lui Dinamo de la acea vreme, Ilie Datcu, reține în doi timpi, bătând mingea exact pe linia porții. Centralul german Gerhard Schulenburg a fost însă de altă părere și a fluierat pentru 1-1.

Italia 3-1 Romania 1966
Faza golului inexistent al golului marcat de Mazzola

Până la finalul partidei, italienii au mai marcat de două ori. Virginio De Paoli făcea 2-1 pentru gazde în minutul 43 iar acealși Mazzola stabilea scorul final în minutul 67.

REZUMATUL VIDEO PE PAGINA DE FACEBOOK!
Articolul precedentDiego Armando Maradona: fotbalistul care avea lumea la picioare!
Articolul următorRomânia – Polonia 2-1 (Preliminarii EURO 1996 – 29 martie 1995)
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here