dinamo 4-5 foresta

Dacă ar fi să alegi un meci din Liga 1 pe care să-l revezi, care ar fi acela? Mie mi-a venit în minte meciul dintre Dinamo și Foresta, poate și din cauză că sunt stelist. Dinamoviștii să stea liniștiți! O să vină și rândul Stelei, Rapidului, dar și al altor echipe! Pentru început o să readuc adminte cu plăcere pentru unii (steliști și rapidiști în special) și evidentă neplăcere pentru dinamoviști, meciul de care am amintit mai sus. Nu vreau să înțep și nici să râd de nimeni, dar aceste meciuri rămân în istoria fotbalului nostru pentru totdeauna. Acesta cu siguranță va fi meciul cu cea mai mare răsturnare de scor din istoria primei ligi românești! 

Era 11 noiembrie 2000 și o vreme excelentă pentru fotbal. Dinamo întâlnea pe teren propriu Foresta Fălticeni în etapa a 13-a a Ligii 1 (Divizia A la vremea respectivă). Era meciul revenirii pentru Ionuț Lupescu în tricoul alb-roșu. Până la această întâlnire, dinamoviștii au pierdut doar o dată în 4 meciuri cu sucevenii, marcând 9 goluri și primind 6. Întâlnirile dintre cele două formații până la acest meci (toate în Liga 1):

22 noiembrie 1997: Dinamo 2-0 Foresta
2 mai 1998: Dinamo 1-3 Foresta
15 august 1998: Foresta 2-3 Dinamo
17 martie 1999: Dinamo 4-1 Foresta

Dinamo a început bine și a deschis scorul după numai 12 minute de joc prin Tinel Petre. Mihalcea mărește diferența la două goluri în minutul 29 și nimic nu părea că se va mai putea schimba cursul meciului. Patronul Forestei, Eugen Huțu a plecat de la stadion la acest scor resemnându-se.   Cele 3 puncte puse în joc erau ca și asigurate după golul superb marcat din foarfecă de Tameș din minutul 43. La pauză s-a intrat cu un sec 3-0. Marius Niculae își trece și el numele pe lista marcatorilor după numai două minute de la realuarea partidei și tabela arăta un neverosimil 4-0 pentru Dinamo. Probabil nici mai mai înfocat fan dinamovist nu mai credea că se poate întâmpla ceva, ce să mai zic de fanii Forestei…

Robert Niță a marcat în minutul 62 ceea ce se credea a fi golul de onoare pentru moldoveni, însă Foresta a continuat să mizeze totul pe cartea atacului și golurile 2 și 3 au venit conform cursului jocului. În doar două minute, 71 și 73 Păcurar și Botan reduc la doar un gol diferența de pe tabelă și gluma se îngroșea pentru Dinamo! Același Botan înscrie pentru un incredibil 4-4 în minutul 82. Autorul primului gol, Robert Niță dă lovitura de grație înainte de finalul partidei înscriind pentru 5-4.

Divizia A, 11 noiembrie 2000
DINAMO BUCUREȘTI 4 5 FORESTA FĂLTICENI
Goluri
Tinel Petre 12′
Adrian Mihalcea 28′
Iulian Tameș 43′
Marius Niculae 47′
62′ Robert Niță
73′ Marius Păcurar
75′ Mihai Botan
82′ Mihai Botan
90′  Robert Niță
Primul XI
Șt. Preda (GK) Nae (GK)
Onuț Șchiopu
Gh. Mihali 64′ Ov. Ciobanu (C)
Năstase Munteanu
T. Petre 79′ Beldiman
Bolohan Botan
Lupescu Ene
Tameș Brujan
Vl. Munteanu 49′ Semeghin
Mihalcea (C) 80′ Păcurar
M. Niculae 49′ Robert Niță
Rezerve
Fl. Cernat 64′ 49′ Gavrilescu
Răducioiu 49′ 71′ Buzea
Drăgan 80′ D. Goian
Iodi Nicola
C. Vlad Fannis
Tene (GK)
Antrenori
Cornel Dinu     Marin Barbu
VIDEO

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here