Au început clasicele pe pavate! Tom Boonen a câștigat Kuurne-Brussel-Kuurne

0
1293

kbk_boonen

Unul dintre cei mai de succes rutieri de clasice, Tom Boonen, a câștigat pentru a treia oară în carieră Kuurne-Brussel-Kuurne. Precendentele victorii ale flamandului de la Omega Pharma-QuickStep au avut loc în 2007 și 2009. Succesul lui Tommeke a venit după ce l-a învins la sprint pe Moreno Hofland de la Belkin.

Cursa s-a rupt cu mai mult de 70 km înainte de final după mișcarea celor de la Omega Pharma și Belkin în urma căreia s-a format un grup de evadați de zece oameni: Tom Boonen, Stijn Vandenbergh, Matteo Trentin, Guillaume Van Keirsbulck, Nikolas Maes (Omega Pharma-QuickStep), Sep Vanmarcke, Moreno Hofland, Maarten Wynants (Belkin), Johan Vansummeren (Garmin-Sharp), Yves Lampaert (Topsport Vlaanderen-Baloise). În ciuda eforturilor depuse de cei de la Sky, Lotto Belisol și Katusha, aceștia nu au mai fost ajunși, iar victoria s-a decis la un sprint între cei evadați acolo unde Boonen n-a putut fi învins de Hofland.

Ultimul câștigător din Kuurne-Brussel-Kuurne a fost Mark Cavendish, care s-a impus în această clasică în 2012. Anul trecut cursa a fost anulată din cauza zăpezii.

Rezultate Kuurne-Brussel-Kuurne:

  1. Tom Boonen (Omega Pharma) 4h28’55”
  2. Moreno Hofland (Belkin)
  3. Sep Vanmarcke (Belkin)
  4. Yves Lampaert (Topsport Vlaanderen)
  5. Stijn Vandenbergh (Omega Pharma)
  6. Maarten Wynants (Belkin)
  7. Guillaume van Keirsbulck (Omega Pharma)
  8. Nikolas Maes (Omega Pharma)
  9. Matteo Trentin (Omega Pharma)
  10. Johan Vansummeren (Garmin)

Cu o zi în urmă a avut loc prima clasică pe pavate a anului, Omloop Net Nieuwsblad, câștigătorul ei fiind Ian Stannard de la Sky. Britanicul l-a învins la sprint pe Greg van Avermaet de la BMC, în timp ce norvegianul Edvald Boasson Hagen a completat podiumul.

Următoarea clasică importantă pe pavate va fi Dwaars door Vlanderen, pe 26 martie, urmată de E3 Harelbeke (28 martie), Gent-Wevelgem (30 martie), Turul Flandrei (6 aprilie) și Paris-Roubaix (13 aprilie).

sursă foto: cyclingnews.com

Articolul precedentLigue 1: PSG – OM, un derby dezechilibrat !
Articolul următorStockholms Stadion, Stockholm, Suedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here