În 2015 juca finala Europa League, astăzi echipa nu mai există!

0
1708

Dnipro Dnipropetrovsk s-a desființat la doar 4 ani după ce juca finala Europa League cu Sevilla. Formația ucraineană a avut mari probleme financiare în ultimii ani, ajungându-se în cele din urmă la faliment.

Problemele începuseră însă cu un an mai devreme, în 2014 când pe banca lui Dnipro se afla Juande Ramos, nu nume mare în fotbalul mondial. Înainte să ajungă la Dnipropetrovsk, Ramos o antrenase pe ȚSKA Moscova, formație la care venise tocmai de la Real Madrid. Clubul ucrainean nu i-a plătit salariul spaniolului deși câștigurile provenite în urma parcursului european nu au fost mici. Neplata antrenorului spaniol cât și a staffului acestuia a dus la amenzi dar și deduceri de puncte a echipei Dnipro în sezonul 2016/17. Formația a retrogradat în liga secundă la sfârșitul acelui sezon urmând ca apoi să retrogradeze în liga a 3-a datorită sancțiunilor. Dnipro Dnipropetrovsk nu s-a înscris pentru sezonul viitor de campionat din lipsa fondurilor.

Foto: 101goals.com

Cel mai probabil, o nouă echipă care să preia palmaresul, numele și culorile va fi creată la Dnipropetrovsk și se va înscrie în liga a 4-a, un procedeu foarte bine cunoscut în fotbalul românesc.

Articolul precedentSimona Halep – Victoria Azarenka, ”finala” din turul III de la Wimbledon
Articolul următorSimona Halep – Cori Gauff 6-3, 6-3. Românca, mult prea solidă pentru senzația americană

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here