Zi de uitat pentru Halep. După un joc cu multe greşeli, Simona a fost eliminată în sferturi de Makarova, 4-6, 0-6

0
953

Simona Halep [3] – Ekaterina Makarova (Rusia) [10] 4-6, 0-6

Simona Halep a fost învinsă în sferturile de finală de la Australian Open de către favorita numărul 10, rusoaica Ekaterina Makarova, scor 4-6, 0-6.

Partida a curs într-o singură direcţie din primul game şi până în ultimul. Jocul Simonei a fost unul sub nivelul cu care ne-a obişnuit în ultima perioadă. Tensionată, grăbită şi asumându-şi prea multe riscuri inutile, Halep s-a văzut condusă cu 3-0, cu dublu break. A reuşit apoi să-şi ia un game înapoi, a mai avut o şansă de break la 5-3 pentru rusoaică, dar jocul ei nu a dat semne că se îmbunătăţeşte şi a pierdut primul set cu 6-4. Cel de-al doilea set a început identic. Makarova a făcut două break-uri, a reuşit să servească foarte bine în momentele în care Halep putea să reducă din diferenţă, şi nu a mai cedat niciun game până la final, 6-4, 6-0, într-o oră şi opt minute.

Per total, Makarova a fost clar mai bună, a deschis unghiurile mai bine, dar greşelile Simonei au ajutat-o mult pe a doua jucătoare a Rusiei, care deşi a pierdut doar 4 game-uri, a lovit doar 10 mingi câştigătoare, cel mai mic număr pentru ea în acest turneu. Punctul forte al rusoaicei a fost primul serviciu (procentaj 75%), “tricky” şi bine plasat. De partea cealaltă, jocul Simonei nu a funcţionat deloc, rare fiind momentele în care forehand-ul şi backhand-ul în lung de linie au fost simţite de adversară, şi nu a dat semne că ar găsi o soluţie de a reveni. Halep a avut 31 de greşeli neforţate, mai multe decât în meciurile cu Gajdosova (12) şi Wickmayer (13) şi a câştigat cu 25% mai puţine puncte pe prima servă decât în ultimele trei tururi (79%).

O caracterizare scurtă, dar exactă, a făcut-o fosta campioană Lindsay Davenport, care a declarat după meci că “Simona a jucat astăzi de parcă nu ar fi vrut să se afle pe teren.”

Iată şi cele mai importante declaraţii ale româncei de la conferinţa de presă:

“Am avut o zi proastă, nu am simţit presiune, dar poate că am fost prea mult stresată. Nu am simţit jocul, nu am luptat şi mi-am pierdut concentrarea. Nu am mai avut încredere deloc în al doilea set, poate de aceea l-am şi pierdut la zero.”

“Makarova merită victoria, a jucat bine şi i-au intrat loviturile, unele norocoase chiar pe linie, ale mele le-am trimis în out. În momentele importante a jucat foarte bine. Mă aşteptăm să lovească mai puternic, dar a jucat mai soft, a deschis bine unghiurile. Nu e uşor să-i returnezi serviciul.”

“Anul trecut a fost un rezultat mare pentru mine aici la Australian Open. Anul acesta pot să spun că nu e la fel de mare, dar e suficient pentru mine. Am început bine anul, am câştigat un titlu şi am jucat câteva meciuri bune aici. Am încredere că acest an va fi mai bun ca precedentul. Trebuie să-mi îmbunătăţesc jocul şi mai mult, la fel şi pe partea mentală. Cred că sunt pe drumul cel mai bun să ajung şi mai sus. Dar e dificil. Toate jucătoarele vor să câştige împotriva mea pentru că sunt în top. Ştiu asta din trecut, am avut aceeaşi mentalitate. În continuare vreau să joc cu plăcere şi relaxată, fără să simt presiune. Trebuie să continui să muncesc să văd cât de bună pot fi.”

Statistica meciului:

ausopen.com
ausopen.com
Articolul precedentInglot şi Mergea au produs surpriza turneului, eliminându-i pe fraţii Bryan! Duel românesc în sferturi la Australian Open: Mergea vs Tecău
Articolul următorDe ce a pierdut Simona Halep cu Ekaterina Makarova ?
Football, bloody hell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here