WTA Florianopolis, sferturi: Niculescu, Cadanțu și Dulgheru, eliminate la pachet!

0
800

Monica Niculescu

UPDATE! Monica Niculescu vs. Carla Suarez-Navarro (15 WTA, Spania) 6-4, 0-6, 1-4 (RET)

Târziu în noapte, undeva în jurul orei 03:00, s-a spulberat și unica speranță a României la un loc în careul de ași WTA Florianopolis, după ce Monica Niculescu a fost eliminată de Suarez-Navarro. Deși începuse bine, Monica n-a ținut ritmul, fiind spulberată în setul 2 și obligată să se retragă în cel decisiv.

UPDATE! Alexandra Cadanțu vs. Yaroslava Shvedova (79 WTA, Kazahstan) 3-6, 3-6!

UPDATE! Alexandra Dulgheru vs. Klara Zakopalova (32 WTA, Cehia) 3-6, 2-5 (RET)

După ce s-au calificat în mod aproape similar în sferturile de finală de la WTA Florianopolis, iată că fetele noastre păstrează ritmul și atunci când sunt eliminate. Două dintre ele, Alexandrele Cadanțu și Dulgheru au părăsit turneul brazilian, după înfrângeri relativ similare. Cadanțu nu a avut nicio șansă cu Shvedova, o jucătoare mult mai inteligentă în joc, în timp ce Dulgheru a cedat din toate punctele de vedere în fața unei jucătoare aflate în mare formă în 2014, cehoaica Zakopalova.

Așadar, toate speranțele pentru o semifinală stau acum în Monica Niculescu, cea care va evolua la noapte cu Carla Suarez-Navarro (15 WTA, Spania).

………………………………………………………………………………………………………………………..

Dacă în ultimele două săptămâni le-am avut pe Simona Halep și Sorana Cîrstea în mare formă la Doha și Dubai, iată că în această săptămână a venit rândul fetelor din eșalonul secund să aibă evoluții notabile la un turneu WTA. Astfel, în cadrul întrecerii pe ciment de la Florianopolis, dotată cu premii totale în valoare de 250,000 de dolari, Monica Niculescu, Alexandra Cadanțu șiAlexandra Dulgheru s-au calificat în sferturile de finală. Ele vor ocupa trei din cele patru partide din această fază, astfel că sunt șanse să le avem pe toate în careul de ași.

Calificările celor trei în sferturile de finală au venit după victorii ușoare, obținute în aproximativ același interval de timp:

Monica Niculescu (53 WTA) – Danka Kovinic (159 WTA, Muntenegru) 6-3, 6-1! Durată: 1:40!

Alexandra Cadanțu (62 WTA) – Dinah Pfizenmaier (84 WTA, Germania) 6-2, 6-3! Durată: 1:40!

Alexandra Dulgheru (141 WTA) – Teliana Pereira (103 WTA, Brazilia) 7-5, 6-2! Durată: 1:43

După aceste meciuri relativ ușoare, pentru cele trei românce urmează dueluri cu jucătoare bune spre foarte bune la acest nivel:

Monica Niculescu vs. Carla Suarez-Navarro (15 WTA, Spania)

Alexandra Cadanțu vs. Yaroslava Shvedova (79 WTA, Kazahstan)

Alexandra Dulgheru vs. Klara Zakopalova (32 WTA, Cehia)

Dacă Niculescu și Dulgheru se vor impune în sferturi, vom asista la o semifinală 100% românească.

Pentru accederea între cele mai bune 8 la WTA Florianopolis, Monica Niculescu, Alexandra Cadanțu și Alexandra Dulgheru vor primi 6,175 de dolari și 60 de puncte WTA.

Articolul precedentVideo-remember: Golazo marcat de Bogdan Stancu in Steaua – FC Vaslui 1-1 ( 2009 )
Articolul următorAzadi Stadium, Teheran, Iran
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here