World Super League – o nouă competiție a celor mai bogate cluburi din lume

0
2280

Cele mai tari echipe ale Europei ar putea alege între Liga Campionilor și World Super League peste 5 ani când drepturile TV pentru cea mai importantă competiție intercluburi din lume va expira.

fb.com/tikitaka.ro

Aceasta este predicția unui oficial olandez al fotbalului european, Jacco Swart (directorul Ligilor Profesioniste de Fotbal din Europa). Acesta susține că cele mai bogate cluburi europene ar putea renunța la Champions League în favoarea unei alte competiții care va alinia cele mai bogate cluburi din lume. La baza acestei idei ar fi Bayern Munchen, Juventus Torino și Real Madrid iar oficialii celor 3 cluburi încearcă să implice cluburi din China, Statele Unite, Brazilia, Australia și Africa de Sud. În cazul în care această idee se va contura, echipele participante vor juca după actualul format al Ligii Campionilor.

Jacco Swart: „O să vedem o competiție internațională a echipelor de club în câțiva ani. Aceste lucru se va întâmpla deoarece este într-o fază de dezvoltare pe care nimeni n-o mai poate opri. Va fi o petrecere exclusivistă a celor puțini dar fericiți – pentru cele mai mari branduri din fotbalul mondial. Noua Super Ligă Mondială va fi condusă de piețele TV, cei mai importanți sponsori și branduri din întreaga lume și nu de factori ce țin de fotbal. Ce înseamnă asta pentru Premier League, La Liga și Bundesliga? Nu știu încă.”

Swart este convins că marile echipe europene vor dori o competiție mai bogată în special pentru cele din Germania, Spania și Italia datorită creșterii puterii financiare din Premier League. Olendezul mai spune că noua competiție va defavoriza cluburile mai mici iar actualele recompense financiare se vor diminua iar diferența dintre cluburile bogate și restul va crește semnificativ.

Cum ar putea arăta World Super League

Noua competiție ce adună cele mai bogate și importante cluburi din lume ar urma să aibă loc începând cu 2021 iar potențialele echipe ar fi următoarele:

China: Guangzhou Evergrande, Shanghai SIPG
S.U.A.: LA Galaxy, New York City
Australia: Melbourne City
Brazilia: Corinthians
Italia: Juventus, AC Milan, Inter Milan
Spania: Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid
Africa de Sud:SuperSport United Johannesburg
Germania: Bayern Munchen, Borussia Dortmund
Franța: PSG, Lyon
Anglia: Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United

Articolul precedentVedetele Barcelonei vs. echipa paraolimpică de nevăzători a Spaniei
Articolul următorTop 10 cele mai tari execuții de la punctul cu var
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here