Wimbledon 2014: Programul românilor din prima zi!

0
1488

Simona Halep

UPDATE! Din cei 7 români de pe tablourile principale de simplu de la Wimbledon, 3 intră în joc începând de luni. Iată terenurile și orele de disputare:

Terenul 2: Victor Hănescu (103 ATP) – Tomas Berdych (6 ATP, Cehia), ora 13:30

Terenul 2: Andreea Mitu (214 WTA) – Agnieszka Radwańska (4 WTA, Polonia), ultimul meci al zilei pe acest teren (după Kuznetsov – Evans)

Terenul 19: Monica Niculescu (65 WTA) – Alison van Uytvanck (93 WTA, Belgia), ultimul meci al zilei pe acest teren (după Haase – Pospisil)

…………………………………………………………………………….

Cei 7 reprezentanți ai României pe tablourile de simplu feminin și masculin de la Wimbledon și-au aflat astăzi adversarii. Cu mici excepții, și aici punem meciurile lui Simona Halep, Monica Niculescu și, teoretic, Sorana Cîrstea, meciurile românilor sunt foarte grele spre imposibile.  Să le luăm pe rând:

Pe tabloul feminin:

Simona Halep (3 WTA) – Teliana Pereira (91 WTA, Brazilia)

Dacă Simona își va reveni după ușoara accidentare de la ‘s-Hertogenbosch, acolo unde și accidentată a fost cu câteva clase peste Annicka Beck, ea nu va avea mari probleme cu ambițioasa Teliana Pereira, cea care are o victorie în acest an cu Sorana Cîrstea la Charleston. Va fi prima partidă dintre cele două în circuitul WTA, iar învingătoarea va juca în turul II cu învingătoarea dintre Dinah Pfizenmaier (116 WTA, Germania) – Lesia Turenko (144 WTA, Ucraina).

Sorana Cîrstea (29 WTA) – Victoria Duval (115 WTA, SUA)

Absentă de la ultimele turnee pe iarbă, Sorana Cîrstea, spune președintele FRT George Cosac, va face mai mult act de prezență la Londra. Să sperăm că tipul cu declarații halucinogene de la federație se va înșela și Sorana, aflată într-un sezon catastrofal, își va aminti că este favorită 29 și va câștiga meciul cu puștoaica din SUA, un duel în premieră în circuit. Dacă o va face, în turul secund o așteaptă infernul: Belinda Bencic (72 WTA, Elveția) sau Magdalena Rybarikova (39 WTA, Slovacia).

Monica Niculescu (65 WTA) – Alison van Uytvanck (93 WTA, Belgia)

Cu un sezon onorabil în acest an, Monica Niculescu are șansa unui debut pozitiv pe iarba de la Wimbledon. Ea are o partidă abordabilă cu mult mai tânăra van Uytvanck din Belgia, o jucătoare cu rezultate care au alternat în acest an. Și acesta este un duel în premieră în circuitul WTA. În vingătoarea va juca în turul secund cu Aleksandra Wozniack (118 WTA, Canada) sau  Dominika Cibulkova (10 WTA, Slovacia).

Irina Begu (80 WTA) – Virginie Razzano (99 WTA, Franța)

După semnele de viață pe care le-a dat la Oeiras, Irina Begu și-a ”revenit” la forma slabă din ultimii 2-3 ani și pare acum o victimă sigură cu Razzano. La limită în top 100 WTA, aceasta din urmă este o jucătoare solidă, care nu lasă să-i scape astfel de meciuri. Și acesta e un duel în premieră în circuit. Dacă se va califica în turul II, Begu va juca cu Andrea Petkovic (20 WTA, Germania) sau Katarzyna Piter (103 WTA, Polonia).

Alexandra Cadanțu (84 WTA) – Camila Giorgi (42 WTA, Italia)

Aflată pe o poziție de lux față de forma sa din acest moment, Alexandra Cadanțu se poate considera prima jucătoare eliminată în acest an la Wimbledon. Românca nu a mai câștigat în circuit din 7 aprilie, de atunci trecând 9 partide cu eșec. Tot un duel în premieră, partida Cadanțu-Giorgi va da jucătoarea care în turul secund va juca cu Anastasia Pavlyuchenkova (26 WTA, Rusia) sau Alison Riske (44 WTA, SUA).

Andreea Mitu (214 WTA) – Agnieszka Radwańska (4 WTA, Polonia)

O frumoasă surpriză în acest an la Wimbledon, Andreea Mitu are șansa să experimenteze un meci cu una dintre marile jucătoare din circuit. Deși drumul ei se va opri, ea are șansa să devină mai încrezătoare după acest turneu și să apară mai des în prim-plan. Dacă va reuși minunea anului în tenis, Andreea va juca în turul secund cu Casey Dellacqua (36 WTA, Australia) sau Anett Kontaveit (176 WTA, Estonia).

Pe tabloul masculin:

Victor Hănescu (103 ATP) – Tomas Berdych (6 ATP, Cehia)

Ajuns în sfârșit pe o poziție conformă cu valoarea și forma sa, Victor nu va petrece în acest an multe clipe pe iarba de la Wimbledon. El joacă cu Tomas Berdych, iar asta spune tot.

Articolul precedentCâteva curiozităţi despre echipele participante la barajul de promovare în Liga 3
Articolul următorImaginile zilei de la Cupa Mondială din Brazilia: ziua 10, ziua legendelor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here