Widzew Lodz a câștigat titlul de campioană de patru ori, a participat în grupele Ligii Campionilor și a fost semi-finalistă în Cupa Cupelor. În sezonul 1996/1997 de Liga Campionilor, a trimis Steaua pe ultimul loc dintr-o grupă din care mai făceau parte Atletico Madrid și Borussia Dortmund. De la București a plecat învinsă, 1-0 după un autogol în minutul 82. Și-a luat însă revanșa pe teren propriu când au câștigat cu 2-0 și au eliminat din Europa multipla campioană a României din acea vreme.

Marek Citko în prim plan
Widzew Lodz 2-0 Steaua, 1996 / Sursa: sport.interia.pl

Echipa a dat faliment în 2015 iar reconstruncția a început din Liga a 5-a. Astăzi, Widzew Lodz este în Liga a 4-a sperând să ajungă din nou o echipă importantă a Poloniei. Suporterii au fost cei care au readus echipa la viață și tot ei sunt cei care își doresc sa revină în prima liga poloneză.

Stadion Widzew Lodz
Foto: widzew.com
„Widzew a devenit faimoasă datorită numărului mare de fani dar și marilor succese din anii 80 și 90, când echipa activa numai în prima ligă, dar și în Europa. Acum când clubul se zbate în diviziile inferioare, fanii recompensează emoțiile și experiențele trăite cu ani în urmă.”– Przemyslaw Klementowski, vicepreședinte Consiliu Director Widzew Lodz

Speranțele revenirii echipei din Lodz în fotbalul important din Polonia sunt alimentate și de noul stadion construit de primăria orașului. Lucrările au început în 2015 și au fost finalizate abia acum. Cu trei săptămâni înainte de reluarea Ligii a 4-a, Widzew vânduseră peste 10.000 de abonamente. Stadionul are o capacitate de 18 mii. Până pe 12 martie atunci când echipa va susține primul meci oficial din 2017, oficialii estimează că suporterii vor mai achiziționa câteva sute sau chiar mii de abonamente, chiar daca prețul acestora nu diferă de cele puse în vânzare de echipele din prima ligă.

În acest moment, Widzew Lodz ocupă poziția a 5-a în clasament din 18 echipa având 29 de puncte, cu 12 mai puțin decât echipa de pe primul loc, LKS Lodz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here