Performanţă unică reuşită de Astra Giurgiu în istoria participărilor româneşti în cupele europene

0
1625

CLMQhfiW8AEYXzp.jpg largeNu mulţi au crezut în şansele giurgiuvenilor din meciul de la Londra cu West Ham United. Aproape nimeni nu mai spera la 0-2, iar calificarea englezilor părea stabilită. Dar după eliminarea fundaşului central James Collins, echipa antrenată de Marius Şumudică s-a trezit de nicăieri şi a revenit spectaculos, întorcându-se în România cu un egal preţios, 2-2, şi reuşind o performanţă unică:

Astra Giurgiu a devenit prima echipa românească din istoria participărilor în cupele europene care reuşeşte, în deplasare, să revină de la cel puţin două goluri diferenţă şi să nu piardă partida!

Această situaţie s-a mai întâmplat de două ori, dar echipele care au revenit, au pierdut meciul în cele din urmă. În sezonul 1963/1964, în primul tur al Cupei Campionilor Europeni, Dinamo Bucureşti egala la 2 pe Santiago Bernabeu, însă Real Madrid se impunea cu 5-3, iar în sezonul 1998/1999, în al doilea tur al calificărilor din Cupa UEFA, FC Argeş pierdea cu 4-2 în Turcia, cu Istanbulspor, nu înainte ca Mutu şi Barbu să facă 2-2.

Performanţa Astrei reprezintă un motiv în plus de a încheia această dublă manşă cu o calificare în playoff-ul Europa League.

VIDEO: Golurile partidei

Articolul precedent#PronoLiga1, etapa a 4-a! Va rezista liderul în fața asaltului ”mulțimii” ?
Articolul următorRezumat VIDEO: West Ham United – Astra Giurgiu 2-2
Football, bloody hell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here