#WeareWimbledon

0
1025

În 2001, Charles Koppel, președintele de atunci al clubului Wimbledon FC, club cunoscut și ca The Dons, anunța că datoriile entității sunt prea mari, fanii nu prea mai vin la stadion și că se vede nevoit să mute echipe în Milton Keynes, un orășel situat la aproximativ 80 de km nord de Londra. Totodată, Koppel era atras de proiectul unui puternic om de afaceri din zona, Peter Winkelman care punea bazele unui complex sportiv având ca piesă de bază un stadion cât se poate de modern. Ideea a devenit realitate pe 28 mai 2002 atunci când, lăsând mască întreaga suflare fotbalistică din Albion, federația a aprobat cererea de mutare propusă de Koppel.

Vestea a căzut ca un trăznet în mijlocul fanilor înrăiți pe care îi avea Wimbledon FC, care deciși să nu își piardă echipa și la numai câteva zeci de ore după fatidica știre, aveau să pună bazele noului Wimbledon AFC, club care pentru început a fost înscris în categoriile de amatori.

În 2004, in ciuda recomandărilor făcute de Independent Football Commission, s-a anunțat schimbarea numelui din Wimbledon FC în Milton Keynes Dons FC, asta spre indignarea fanilor cărora li se promisese că acest lucru se va face doar după ce va fi supus votului. Pe 1 iulie 2004, Winkelman devine proprietarul clubului, schimbă numele și culorile din galben-albastru în alb-negru. A fost decizia care a rupt definitiv orice relație cu fanii vechiului Wimbledon FC.

Duminică, cel două cluburi se vor întâlni în FA Cup pe stadionul din Milton Keynes. Gazdele sunt acum in a treia divizie,  în timp ce noul Wimbledon AFC in cea de-a patra, însă pentru fanii Wimbledon, nu va fi un meci oarecare, ci ocazia de a răzbuna infamul fapt de trădare, așa cum consideră manevra făcută de cuplul Koppel – Winkelman. Atâta patimă este în jurul meci, care probabil că va eclipsa până și derby-ul londonez jucat duminică de West Ham și Chelsea, încât Daniel Taylor, ziarist la The Guardian, spune într-unul din articolele sale, încercând să explice cât de important este acest duel, considerat deja istoric fără să se fi jucat măcar un meci până acum: Noi, ca ziariști, trebuie să fim imparțiali. Vă rog să mă iertați dacă pentru acest meci fac o excepție.

Meciul se va juca duminică și începe la ora 14:30, ora României.

Cu această ocazie, fanii Wimbledon AFC au lansat o campanie , care poate fi urmărită și pe twitter prin intermediul hashtagului #wearewimbledon și prin care își revendică locul în istoria fotbalului englez: ”Spune-mi unde a început călătoria ta cu Wimbledon. Locul tău în istorie”.

surse documentare: 1, 2, 3

Articolul precedentModric îl îndeamnă pe Bale să-l urmeze la Madrid
Articolul următorSerena Williams a fost aleasa jucatoarea anului 2012

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here