Vuelta a Castilla y Leon: Ruben Plaza invingator in ultima etapa si in clasamentul final

0
943

 

Miniturul ciclist de 3 zile denumit VUELTA a CASTILLA Y LEON s-a desfasurat la nord-vest de Madrid pe un traseu de 542 kilometri spectaculos si deschis pana pe ultimii kilometri ai „etapei-rege“ desfasurata duminica.

 

Vineri, intre Arevalo si Valadolid 194,8 km victoria i-a revenit lui Pablo Urtasun (ESP/EUS) care a castigat sprintul unui grup fruntas numarand 50 de alergatori. In etapa a doua, desfasurata sambata intre Uruena si Palencia 164,1 km a avut loc din nou o decizie la sprint, plutonul numarand 71 de ciclisti. A invins Juan Jose Lobato (ESP/EUS), dar principalul profitor fusese al doilea clasat Francesco Lasca (ITA/Caja Rural) care preluase primul loc in clasamentul general inaintea ultimei etape.

 

Competitia s-a incheiat duminica cu etapa Aguilar de Campoo – Cervera de Pisuerga 183,1 km, cea mai dificila ea prevazand o seama de catarari pretentioase printre care cele de la Alto de las Portillas (1 275 m), Puerto de Monteviejo (1 423 m), Puerto de Pando (1 432 m) si Alto de la Varga (1 413 m). Unele evadari au colorat intrecerea, pe ultimas parte Movistar avand insa totul sub control si de aceasta situatie a profitat Ruben Plaza care a atacat decisiv pe ultimul kilometru castigand etapa si asigurandu-si primul loc si in clasamentul general individual.

 

Clasamentele editiei:

 

General: Ruben Plaza (ESP/Movistar)

 

Puncte: Francesco Lasca (ITA, Caja Rural)

 

Catarare: Luis Mas (ESP/Burgos)

 

Combinata: Robinson Chalapud (COL, Colombia)

 

Echipe: Movistar/Spania

 

ANDALUSIEN-RUNDFAHRT 2013 - 1. ETAPPE San Fernando - Ubrique

 

G.L. Neamtu

 

Articolul precedentBoca Juniors incaseaza cea mai dura infrangere din ultimii zece ani
Articolul următorUn ciclist ceh rastoarna toate calculele si castiga: Roman Kreuziger !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here