Visul unor finale 100% sudaneze şi egiptene, aproape năruit în semifinalele Ligii Campionilor şi Cupei Confederaţiei din Africa

0
2044

Liga Campionilor şi Cupa Confederaţiei din Africa au ajuns în faza semifinalelor, iar în ambele competiţii există şansa unor finale derby-uri. Sau mai bine zis exista, pentru că şansele s-au diminuat, după prima manşă a penultimei faze.

În Liga Campionilor, cei doi giganţi ai Sudanului, Al Hilal şi Al Merreikh, se luptă să devină prima echipă din această ţară care ridică deasupra capului cel mai important trofeu la nivel de club de pe continentul african. Sâmbătă, Al Merreikh a învins pe Tout Puissant Mazembe (RD Congo), 2-1, sub comanda lui Diego Garzitto, antrenor ce a cunoscut succesul în această competiţie chiar cu TP Mazembe, în 2009. Acesta a fost primul gol primit pe teren propriu de Al Merreikh în prezenta campanie. O zi mai târziu, tot la Omdurman, Al Hilal a întâlnit pe USM Alger (Algeria). Lucrurile păreau că se îndreaptă tot spre o victorie sudaneză, dar la 1-1, în minutul 65, gazdele au ratat un penalty, iar Alger a dat lovitura câteva momente mai târziu şi a plecat învingătoare, 2-1.

TP Mazembe este singura echipă dintre cele patru semifinaliste care a mai câştigat Liga Campionilor Africii (de patru ori), iar Al Hilal singura care a mai ajuns în finală (de două ori).

În Cupa Confederaţiei (echivalenta Europa League), alţi doi giganţi, de această dată ai Africii, Al Ahly şi Zamalek, aveau şansa de a disputa unul dintre cele mai mari derby-uri din lume, în finala unei competiţii inter-cluburi.

Venită după ratarea campionatului şi a Cupei Egiptului în faţa marei rivale Zamalek, Al Ahly a făcut deplasarea în Africa de Sud, în încercarea de a-şi linge rănile împotriva lui Orlando Pirates, dar a pierdut la limită, scor 0-1. De partea cealaltă, Zamalek nu s-a trezit din beţia câştigării dublei pe plan intern, după 27 ani, şi a fost umilită în Tunisia, de Etoile du Sahel, 1-5, iar probabilitatea de a intoarce scorul este extrem de mică.

Al Ahly este deţinătoarea Cupei Confederaţiei. Etoile du Sahel are două finale, una câştigată şi una pierdută. Nicio echipă din Africa de Sud nu a ajuns în finală.

Retururile se vor juca peste o săptămână.

Articolul precedentSăptămâna şi GOLAZO-ul pentru Carlos Lobaton!
Articolul următorVIDEO: Trailer “Cristiano Ronaldo – Filmul”
Football, bloody hell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here