Viorel Moldovan invitat la aniversarea de 80 a clubului FC Nantes

0
656
Viorel Moldovan
Viorel Moldovan / Foto: tribunenantaise.fr

La aniversarea celor 80 de existență, cei de la FC Nantes l-au invitat pe Viorel Moldovan în Franța. Cu atacantul român pe teren, “canarii” deveneau campioni la finalul sezonului 2000/2001, primul sezon pentru Moldovan în tricoul lui Nantes. Era cel de-al optulea titlu din istoria clubului și ultimul de până acum.

Ce scriu francezii pe site-ul clubului FC Nantes:

Moldovan: Mariajul perfect cu FC Nantes!

Campion al Franței cu Nantes în sezonul său de debut, Viorel Moldovan (50 de ani) a rămas în inimile suporterilor echipei după cei patru ani petrecuți la echipă. Combativ, decisiv și cu un foarte bun plasament, internaționalul român (70 selecții) rememorează amintiri petrecute în tunica galben-verde. Primul interviu cu ocazia împlinirii a 80 de ani de existență a clubului, care vor fi sărbătoriți Duminică împreună cu suporterii în cadrul etapei 32.

Viorel Moldovan: După ce am pus ghetele în cui, am lucrat mai mult în România ca și director sportiv, apoi antrenor. Am avut o perioadă și în Franța la Auxerre în 2016. În prezent, sunt consultant și analist sportiv pentru canalele de sport din România, Orange Sport și Prima Sport. Nu m-aș fi gândit că o să fac meseria asta vreodată, dar a fost cea mai bună opțiune pentru a rămâne aproape de sportul rege. După despărțirea de ultimul club în 2021, mi-am dorit să nu mă îndepărtez de sportul cu mingea rotundă și de oamenii de fotbal.

FC Nantes

“M-am simțit cel mai bine la această echipă. Totul era extraordinar și sunt convins că eram făcut pentru a juca la acest club, la fel cum FC Nantes era făcută pentru mine. Da, a fost mariajul perfect (surâde). Valorile clubului sunt aceleași valori după care mă ghidez și eu. Tocmai de asta m-am simțit în largul meu în cadrul acestei instituții a fotbalului francez.

80 de ani de FC Nantes

FC Nantes este un club care s-a făcut remarcat atât la nivel național cât și internațional. Nantes este un club care a format mulți jucători de foarte mare calitate atât pe plan intern cât și pentru fotbalul internațional. FC Nantes este un club mitic, un club care a câștigat multe titluri, un club care este respectat. Jocul care a fost propus în cadrul acestui club, a marcat fotbalul mondial și nu îmi este frică să zic următoarele cuvinte: rămân convins că nu FC Barcelona a inventat jocul de tiki-taka. FC Nantes a fost la originea acestui tip de joc.

Antrenorul

Fără niciun dubiu, Raynald Denoueix. Era o persoană foarte calmă, personalitatea sa era demnă de respectul tuturor. Modalitatea lui de a funcționa era simplă: era cinstit, corect cu oamenii și nu se gândea decât la fotbal, avea o filozofie de joc foarte clară, construită pentru un joc colectiv și pentru grup. Asta am apreciat cel mai mult la dânsul. Mi-a plăcut și felul în care ne vorbea și cum ne explica ideile sale. Totul era ireproșabil.

Cea mai frumoasă amintire în tricoul galben verde

E ușor (râde). Îmi aduc instant aminte de acel titlu de campion al Franței în 2001. Am văzut recent bucuria suporterilor care au invadat terenul după victoria din semifinala Cupei Franței cu Lyon și mi-am adus aminte de acel moment pe care l-am putut trăi în acea seară de Mai 2001 împotriva celor de la AS Saint-Etienne. Era ceva de vis, ceva incredibil pentru un jucător. Acea zi va rămâne pentru totdeauna în memoria mea.

Trebuia să câștigăm acel meci jucat acasă pentru a putea cuceri acel titlu de Campioni ai Franței. Presiunea era pozitivă, chiar dacă nimic nu era ușor în acea seară. Emoțiile erau puternice, dar nu le resimțeam din cauza mizei jocului, însă finalul jocului a adus momentul mult așteptat. Prima mea reacție? Nu mi-a venit sa cred. Eram campion al Franței cu FC Nantes, ceva de nedescris, un titlu care urma să intre în istoria clubului.

Fervoarea publicului

Mi-a fost dată șansa de foarte multe ori să simt frisoane datorită fervorii publicului din Nantes. Chiar și azi mai simt aceste emoții, aceste frisoane atunci când văd acești suporteri minunați. Energia lor se resimte pe teren. Știam că trebuie să dau tot ce am mai bun, pentru a le răsplăti încrederea lor. Întotdeauna am încercat să fiu responsabil pentru a-i bucura pe acești oameni care reprezintă aceasta echipă, FC Nantes.

Articolul precedent#PronoLiga1. Încă o evadare uriașă a liderului. Urmează etapa a 35-a
Articolul următorCele mai vechi echipe de fotbal din lume: Wrexham A.F.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here