Violenţele escaladează în fotbalul argentinian. Federaţia ia măsuri drastice

0
1692

Violenţele din fotbalul argentinian sunt nelipsite în aproape orice sezon, însă anul acesta, numărul acestor evenimente a crescut şi situaţia a devenit îngrijorătoare, astfel că autorităţile au luat măsuri dupa etapa din acest weekend în care au existat probleme cu suporterii în trei meciuri.

Primul dintre ele, Velez Sarsfield – All Boys, suporterii oaspeţi au rupt gardurile protectoare şi s-au răfuit cu poliţia care a fost nevoită să folosească gaze lacrimogene. Meciul a fost întrerupt în prima repriză şi se va relua astăzi:

În al doilea meci, River Plate – Independiente, tot fanii oaspeţi, supăraţi de faptul că echipa lor era condusă şi va retrograda pentru prima oară în istorie, au imitat gestul fanilor lui All Boys şi au început să arunce cu obiecte şi să provoace. Din fericire, acest meci a putut fi dus la bun sfârşit:

În al treilea meci, Estudiantes – Lanus, s-a produs cel mai grav incident. Un suporter oaspete în vârstă de 42 de ani a decedat după ce a fost împuşcat de un poliţist cu un glonţ de cauciuc, în piept, de la mică distanţă. Firesc, după pauză jucatorii nu au mai revenit de la vestiare:

Ca urmare a acestor acte huliganice, dar şi a brutalităţii poliţiei, Federaţia de Fotbal din Argentina a decis ca în ultimele etape rămase de jucat din acest sezon în toate ligile, fanii oaspeţi să nu mai aibă acces la meci. Această măsură luată este unică în istoria fotbalului argentinian.

De la începutul anului 2000, peste 70 de suporteri au murit ca urmare a incidentelor.

Articolul precedentCadanțu și Halep pregătesc Wimbledonul pe zgură. Cîrstea pe iarbă!
Articolul următorIntrare de K1 sancționată doar cu ”galben” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here