Villas Boas a picat testul de maturitate

0
1072

<br /><br />
				 AVB at Chelsea<br /><br />

Telenovela antrenorilor la Chelsea continua. Dupa nici 9 luni petrecute pe Stamford Bridge, Villas Boas a fost demis de pe banca celor de la Chelsea. Clubul condus de  Roman Abramovich a platit 13,3 milioane £ celor de la Porto pentru ca portughezul sa vina in Anglia iar clauza de reziliere platita pentru ca el sa plece e de 10 milioane de £. Daca mai punem la socoteala si salariul primit de Boas in aceste 9 luni, putem spune ca Chelsea a ramas cu o gaura de 28 de milioane de £. “Gaura” e prea mult spus, pentru ca averea lui Abramovich e infinita.

Cand a ajuns la Chelsea, lui Villas Boas i-a fost trasata o sarcina destul de imposibila, lupta pentru titlu in Premier League, un parcurs cat mai lung in Champions League si intinerirea lotului. Cu o experienta de doar un an si jumatate, Villas Boas venea la Chelsea cu titulatura “Noul Mourinho” insa puterea vestiarului l-a nimicit. Pentru el asta era un lucru nemaintalnit in cariera sa, la Porto el fiind genul de antrenor-prieten cu jucatorii. Cu toate aceste, AVB nu si-a facut viata mai usoara cu nimic. Parea disperat in a-l inlocui pe Lampard, in ciuda lipsei unei alternative viabile la mijlocul terenului. Tot la capitolul greseli putem pune si aducerea lui Torres care in 36 de meciuri oficiale a inscris doar 3 goluri iar un alt transfer nereusit e cel al lui Lukaku, care la 18 ani nu prea are cu ce ajuta echipa de pe  Stamford Bridge.

Un mediu in care nu poti lucra

Un prieten apropiat lui  Roman Abramovich spunea ca primul lucru pe care pe care rusul il spune unui  director nou intr-una din companiile sale este: “Muncitorii mei nu au timp de familiile lor”. Din punctul lui de vedere, el plateste destul ca sa le cumpere si timpul liber. De aceea el vrea rezultate imediate.

Singurul care i-a dat rezultate imediate a fost Jose Mourinho. Portughezul a adus cu el la echipa si mentalitatea de invingator iar echipa devenea din ce in ce mai puternica cu fiecare meci jucat. Probabil asta e si motivul pentru care Abramovich era multumit de Mourinho. Cu toate aceste, rusul, datorita caracterului sau si a sfatuitorilor din jurul sau, a inceput sa se implice la echipa dar mai ales pe piata transferurilor. Dupa cum era de asteptat, din cauza acestor lucruri, relatia lui Mourinho cu patronul s-a deteriorat. Mourinho chiar declara in acel timp “”In cazul in care Abramovici va administra echipa, Chelsea va  retrograda.”

In 2007 Mourinho a fost demis. De atunci, Chelsea cauta cu disperare un antrenor pe stilul portughezului insa deocamdata solutia se lasa asteptata. In vara a fost adus Villas Boas pentru ca Chelsea sa isi gaseasca stilul sau caracteristic sub comanda tanarului antrenor. El s-a inhamat la un proiect pe 3 ani care viza in principal intinerirea lotului. Cu toate acestea, Abramovich ramane adeptul  strategiilor pe termen scurt iar asta l-a determinat sa il demita.  Este  imposibil pentru orice antrenor sa inceapa un proces de vindecare daca omul din loja nu-i acorda timpul si increderea necesara.

In functie de antrenor la Chelsea a fost numit Roberto Di Matteo, probabil “the next sucker”.

Articolul precedentCraiovenii au demolat Sibiul ….
Articolul următorCirc la AJF Dolj!
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here