Viitorul Constanţa şi-a aflat adversara din UEFA Youth League

0
1794

Singura echipă românească rămasă în cupele europene în acest sezon, Viitorul Constanţa, va întâlni pe FC Minsk (Belarus),  în primul tur al UEFA Youth League, pe traseul campioanelor naţionale. Meciurile se vor disputa în sistem tur-retur, pe 29/30 septembrie şi 20/21 octombrie. Partida tur se va juca în Belarus. Dacă va trece de FC Minsk, Viitorul Constanţa va întâlni în turul doi învingătoarea confruntării dintre FK Pribram (Cehia) – Zimbru Chişinău (Republica Moldova).

Noul format al UEFA Youth League

UEFA a schimbat în acest sezon formatul Youth League, competiţie adresată jucătorilor născuţi pe sau după 1 ianuarie 1997, dublând numărul echipelor, de la 32 la 64, şi împărţindu-le pe două trasee. Primul este cel al Ligii Campionilor, acolo unde vor juca cele 32 de echipe de juniori ale cluburilor calificate în grupele Champions League, împărţite în 8 grupe de câte 4, identice cu cele din competiţia pentru seniori. Mai departe se vor califica primele două clasate.

Pe celălalt traseu, cel al campioanelor naţionale, acolo unde se regăseşte şi Viitorul Constanţa, au fost alese campioanele de juniori ale primelor 32 de ţări din clasamentul coeficienţilor UEFA. În caz că una dintre campioane este calificată deja pe celălalt traseu, UEFA va alege campioana următoarei ţări din clasament. Primul tur poate fi asemănat cu o fază a 16-imilor (16 meciuri), iar turul doi cu una a optimilor (8 meciuri). Aceste partide se vor disputa în sistemul tur-retur. Cele 8 echipe rămase vor întâlni în playoff echipele care s-au clasat pe locul secund în grupele de pe traseul Ligii Campionilor, urmând ca cele 8 învingătoare să joace mai departe, în optimi, cu cele 8 câştigătoare de grupă de pe traseul Ligii Campionilor. Competiţia va continua apoi cu faza sferturilor, a semifinalelor şi finala. Începând cu playoff-ul, toate meciurile se vor disputa într-o singură manşă.

uefa.com
Noul format UEFA Youth League / sursa: uefa.com

Echipa antrenată de Vasile Mănăilă s-a calificat în UEFA Youth League după ce a reuşit să devină pentru al 4-lea an la rând campioană naţională la Juniori A. În luna mai a acestui an, Viitorul Constanţa a învins în marea finală pe Dinamo Bucureşti, scor 1-0.

SURSĂacademiahagi.tv, uefa.com
Articolul precedentFlorentino Perez și comedia de la miezul nopții
Articolul următorHalep și Niculescu, razele de lumină la US Open! Mitu, Dulgheru și Begu, OUT!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here