VIDEO PREMIERĂ: Steaua – Glasgow Rangers 2-0 (1988)

0
339

BDF continuă să vă propună întoarceri în timp, într-o perioadă în care fotbalul românesc avea ceva de spus în Europa. Şi nu numai.

Era 2 martie 1988. Pe stadionul din Ghencea, în sferturile de finală ale Cupei Campionilor Europeni, Steaua dădea piept cu Glasgow Rangers. Campioana Scoţiei nu era o echipă oarecare pe continent. În echipa protestanţilor jucau doi dintre cei mai mari fotbalişti din istoria Scoţiei, Graeme Souness şi Ally McCoist. De asemenea, în primul tur al acelei ediţii din Cupa Campionilor, britanicii trecuseră de Dinamo Kiev, ceea ce vorbea de la sine de forţa adversarului roş-albaştrilor.

Aşa cum obişnuia în acea perioadă, Steaua şi-a luat tare rivalul încă de la vestiare. Românii n-au ieşit din jumătatea adversă până nu au deschis scorul. Un asalt de trei minute, încununat cu golul lui Piţurcă. Incapabili de replică, scoţienii au suferit în continuare, dar trupa lui Iordănescu avea să mai înscrie doar o singură dată, prin Iovan, în partea secundă. Astfel, Hagi&co. mergeau pe Ibrox Park cu un avans destul de consistent, luând o primă optţiune pentru calificarea în semifinale. Dar despre povestea meciului retur, vom mai vorbi săptămâna viitoare.

Iată şi formaţia folosită de Steaua în acel meci: Stângaciu – Iovan, Bumbescu, Belodedici, Ungureanu – T Stoica, Rotariu (66 Boloni), Hagi, Majearu – Lăcătuş (37 Balint), Piţurcă

FOTO: stelisti.ro, fcsteaua.ro, nufc.com

Articolul precedentEurogoluri BDF: Golul anului?
Articolul următorAnaliza jocului Universitatii Craiova dupa 3 etape in ochii unui suporter

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here