VIDEO: Gol decisiv marcat de portar în preliminariile Ligii Campionilor

0
1253

Victoria de ieri a Germaniei nu a fost singurul eveniment important şi istoric din lumea fotbalului, un altul având loc cu câteva ore înainte de începerea semifinalei de la Campionatul Mondial. Ce-i drept, la o scară mult mai mică faţă de ce s-a întâmplat la Belo Horizonte, dar de mare importanţă pentru fotbalul din statele mici.

Este vorba despre returul meciului dintre FC Banants (Armenia) şi FC Santa Coloma (Andorra), din prima rundă a calificărilor din Liga Campionilor. În tur, scorul fusese 1-0 (Pujol), aceasta fiind prima victorie pentru Santa Coloma în Liga Campionilor şi a doua în competiţiile europene. În retur, andorranii au început perfect şi au preluat conducerea în minutul 20 (Lima), dar armenii au reuşit să egaleze până la pauză prin Hovsepyan. În startul reprizei secunde, gazdele au reuşit să marcheze de două ori în zece minute (Mashumyan şi Hovsepyan din penalty), iar eventuala eliminare ruşinoasă părea că va fi evitată. În minutul 70, Banants a rămas în 10 jucători, după eliminarea atacantului Nranyan, iar forţa ofensivă a avut de suferit. Când totul părea încheiat, Santa Coloma a reuşit să dea lovitura decisivă în ultimul minut din cele cinci de prelungire, prin portarul Casals.

În turul următor, Santa Coloma va întâlni pe Maccabi Tel Aviv, echipă împotriva căreia a obţinut prima victorie în Europa, 1-0 în 2007, în Cupa UEFA, pierzând însă returul cu 4-0.

Calificarea obţinută de Santa Coloma este prima din istorie pentru acest club, însă nu prima din fotbalul din Andorra. În 2009, UE Sant Julia a reuşit să treacă de primul tur de Tre Fiori (San Marino), după 1-1 în ambele manşe şi 5-4 la loviturile de departajare.

Articolul precedentSimona Halep a urcat pe locul 2 în #RoadToSingapore
Articolul următorȘi copiii starurilor plâng câteodată…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here