Victorie după aproape 2 ani de pauză: Contador s-a impus în Tirreno!

0
1177

podium

Alberto Contador a câștigat Tirreno-Adriatico 2011 după ce nu se mai impusese într-un tur de la victoria din Turul Spaniei 2012. ”El Pistolero” a făcut o demonstrație de forță în cele două etape de munte din ”Cursa celor două mări” pe care le-a și câștigat. Diferența dintre Contador și al doilea clasat, Nairo Quintana de la Movistar, a fost una destul de mare pentru un tur de o săptămână, două minute și cinci secunde. Podiumul a fost completat chiar de coechipierul spaniolului de la Tinkoff-Saxo, Roman Kreuziger.

Dintre ceilalți rutieri importanți care au participat în această cursă, Domenico Pozzovivo a terminat pe 6, Daniel Moreno pe 8, Michele Scarponi pe 9, Mikel Nieve pe 10, Andrew Talansky pe 17, Michal Kwiatkowski pe 18, Bauke Mollema pe 22, Ivan Basso pe 24, Pierre Rolland pe 26, Peter Sagan pe 29, Rigoberto Uran pe 31, Bradley Wiggins pe 53, Daniel Martin pe 55, în timp ce Richie Porte, Dario Cataldo, Jurgen van den Broeck, Cadel Evans sau Robert Gesink au abandonat.

Iată ce s-a întâmplat în fiecare zi din Tirreno-Adriatico:

  • 1. Donoratico – San Vincenzo (18,5 km)

Contratimpul pe echipe din prima zi era câștigat chiar de campioana mondială Omega Pharma – QuickStep, iar Mark Cavendish, care a trecut primul linia de sosire, devenea primul purtător al tricoului galben din Tirreno-Adriatico.

  • 2. San Vincenzo – Cascina (166 km)

Turul a continuat cu o etapă pentru sprinteri, iar Matteo Pelucchi de la IAM Cycling îi învingea pe Arnaud Demare și Andre Greipeil. Cavendish rămânea lider deși nu se implicase în lupta pentru victorie.

  • 3. Cascina – Arezzo (210 km)

Etapa a treia a fost una perfectă pentru Peter Sagan, slovacul obținând o victorie previzibilă în fața lui Michal Kwiatkowski. Polonezul prelua însă tricoul albastru, fiind urmat la zece secunde în clasamentul general de către Rigoberto Uran.

  • 4. Indicatore (Arezzo) – Cittareale (Selva Rotonda) (244 km)

Prima etapă montană a însemnat și prima oportunitate pentru Alberto Contador de a ieși în față. Spaniolul se impunea cu o secundă în fața lui Nairo Quintana, dar în clasamentul general era la 16 secunde în spatele lui Kwiatkowski

  • 5. Amatrice – Guardiagrele (192 km)

Duminică, Alberto Contador ataca cu aproape 30 km rămași din etapă pe cea mai importantă cățărare a zilei, Passo Lanciano. Ibericul menținea ritmul ridicat, îi ajungea pe evadați și câștiga etapa și, practic, Tirreno-Adriatico, pentru că se situa pe primul loc la general cu peste două minute față de Quintana.

  • 6. Bucchianico – Porto Sant’Elpidio (189 km)

În penultima etapă, Mark Cavendish obținea și o victorie individuală după cea cu echipa din debut. Britanicul, care a profitat de o căzătură, se impunea fără probleme, locul doi revenindu-i chiar lansatorului său, Alessandro Petacchi.

  • 7. San Benedetto del Tronto – San Benedetto del Tronto (9,1 km)

Scurtul contratimp din ultima zi, în care Adriano Malori de la Lampre i-a învins pe ”greii” Fabian Cancellara și Tony Martin, nu a făcut decât să-l confirme pe Alberto Contador ca învingător al ”Cursei celor două mări”.

Clasamente generale finale:

gc

pc

mc

yc

sursă foto: cyclingnews.com

Articolul precedentTabloul dificil pentru Simona Halep și Sorana Cîrstea la Miami!
Articolul următorFOTO! Sorana Cîrstea a înotat cu delfinii la Miami!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here