Victor Pițurcă, o nouă selecție care miroase a ceapă pentru România-Argentina!

1
1876

victor piturca Romania Argentina

Preliminariile Campionatului Mondial din Brazilia au trecut, România s-a făcut de râs cu Grecia, arătând precum o rușine mondială, însă principalul vinovat de acest lucru, Victor Pițurcă, nu a plătit. Da’ de ce să plătească Piți ? Criminalii de la Revoluția din 89 au plătit ? Politicienii care fură țara de un sfert de secol au plătit ? Cei care ne fură azi plătesc ? Normal că nu, nu și nu. Ei bine, Pițurcă s-o fi gândit și el la aceste lucruri, no (?) și se ține de un post la echipa națională care îi aduce bani, pe cât de frumoși, pe atât de nemunciți. Practic, Victor Pițurcă este precum un parlamentar slăninos: merge la serviciu când vrea, face ce vrea, zice ce vrea, înjură pe cine vrea, aberează când vrea (adică tot timpul) și apare la televizor unde vrea.

Odată trecută campania mizerabilă a naționalei pentru Mondialul sud-american, cu toții speram ca Pițurcă să se uite în oglindă și să recunoască: ”Da, bă, ești un incompetent care nu are ce căuta în acest sport. Ești un distrugător al fotbalului. IEȘI ACASĂ”. Din păcate, Pițurcă nu a făcut acest lucru, și chiar dacă o făcea, nu era capabil să dialogheze cu el însuși, i-ar fi fost rușine. Și astfel, cel puțin până la venirea Baciului la FRF, va trebui să ne obișnuim cu gândul că echipa națională se află pe mâini putrede.

Aceste mâine putrede au și un intelect pe măsură, iar acest lucru l-am văzut în momentul în care Victor Pițurcă a anunțat lotul pentru meciul amical cu România-Argentina. La început am crezut că știrea cu cei selecționați este un pamflet de calitate, însă ulterior am aflat că este doar o realitate, una de-a dreptul bolnavă. Cum altfel decât bolnavă am putea caracteriza o realitate în care jucători precum Laurențiu Rus, Steliano Filip, Alexandru Buzbuchi, Cristi Tănase, Alex Chipciu sau Gheorghe Grozav respiră aerul echipei naționale ? Cum ?!

Cu toate acestea, pentru că este o minte strălucită, selecționerul Victor Pițurcă i-a adus pe cei enumerați mai sus să joace cu Messi, Lavezzi, Palacio & compania. Ce să caute la echipa națională jucători proveniți de la o echipă Dinamo despre nici nu știm când joacă și când nu joacă ? Ce să caute la națională Buzbuchi, un portar care a fost rezervă în 90% dintre partidele unei echipe aflate la retrogradare ? Ce să caute la națională Cristi Tănase, un jucător atât de prost, încât își rupe dinții atunci când driblează? Ce să caute la echipa națională Alex Chipciu, un jucător care marchează doar în amicale (vezi mizeriile Steaua-Chiajna și Chiajna-Steaua)?. Cât despre Gheorghe Grozav, trebuie întrebat la Ministerul de Externe sau la Ambasada României la Moscova în legătura cu starea lui. Mai este în viață ? O fi fost cooptat în armata lui Putin ? Nu se știe.

De la lot mai lipsea Cosmin Matei (Dinamo), iar copiii din peluză veniți să-l vadă pe Messi plecau toți acasă cu câte o minge. În lipsa lui Matei, un alte pitic de proastă calitate este din păcate la lot. Aceste se numește Gabriel Torje, un om cu gura mare și cu talentul în diminuare. Mă rog, e mult spus în diminuare, întrucât nu-l prea are. Deși joacă la Espanyol atunci când acestora li se accidentează șoferul, Torjă este convocat frecvent de Pițurcă. Mai lipsește ca acesta din urmă să-i dea banderola, iar apoi să-i facă o statuie, iar miticismul va fi complet.

Articolul precedentVIDEO! Gol marcat după o fază de PlayStation în PSG 2-0 OM
Articolul următorLiga 1, etapa a 21-a! Steaua și Astra pe aripile mediocrității!
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

1 COMENTARIU

  1. Mi se pare că și ziariștii încep să plaseze naționala în limitele normalului! Este corect și vă felicit pentru extragerea inegalabilului Pițurcă din mlaștinile în care bântuie obișnuiții, muritorii de rând și plasarea lui în sferele înalte ale nobleței. Cum altfel putem cataloga această categorie alcătuită numai din jigodii condamnate, ori aflate în prag de condamnare, care își fac contracte inatacabile, necesare păstrării mediocrității, neputinței, mârlăniei și escrocheriei de care dă dovadă tandemul Sandu-Pițurcă. Cancerul fotbalului românesc și blestemul iubitorilor de fotbal, Pițurcă, nu va înțelege niciodată, oricât ați scrie despre el, că este needucat, imatur și cu un raționament extrem de fluctuant! Omul ăsta trăiește într-o lume ireală, formată din lingăi, neputincioși și deformați mental, lumea nobililor tâmpiți. Sunt de acord cu faptul că nu prea avem variante de selecție, dar să insiști cu tembelul de Tănase (un prost care joacă numai fiindcă vrea Becali), sau cu grandiosul Tătărușanu, portarul caricatură cu faulturi extrase din filmele cu proști, mi se pare ori prostie, ori prostie! Cu Chipciu nu prea aveți dreptate. Este el puțin aerian, are momente penibile, dar în general vede fotbal și peste puțin timp sunt convins că va convinge. Dar să nu-l convoci pe Sânmărtean numai că ești tu un tâmpit arogant, este prea mult! Să am putere aș reactiva anul ăla de pușcărie cu suspendare și aș salva fotbalul ăsta și așa lipsit de valori de nenorocirea asta de Pițurcă. În rest, ați văzut ce reconstrucție (întinerire) a făcut marele antrenor, nu? Păi, spun tot eu, la atâția ”tineri” (ce glumă proastă acest S.Filip!) infuzați în națională, chiar că îmi dau seama că greșesc, nu-i așa că Sânmărtean nu poate intra în vizorul Maestrului (de ceremonii!!!)?.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here