Vettel pleacă de la Red Bull

0
1208

sebastian vettel pleaca de la red bull . ferrari

Vrem să îi mulțumim lui Sebastian pentru incredibilul rol jucat în ultimii șase ani la Infiniti Red Bull Racing”. Așa sună un fragment din comunicatul oficial al scuderiei austriece, publicat în cursul acestei dimineți, timp în care la Suzuka are loc Marele Premiu al Japoniei.

Gurile rele spun că plecarea lui Vettel a fost provocată și de faptul că a fost dominat de către colegul său Daniel Ricciardo, germanul vrând să demonstreze că este capabil să câștige titluri și cu alte monoposturi și că succesele sale nu au fost apanajul exclusiv al inginerilor, în cazul celor de la Red Bull, al lui Adrian Newey.

Sebastian ne-a anunțat ieri că dorește să plece și i-am înțeles decizia, pe care ne-a comunicat-o în mod vizibil emoționat. Dacă el dorește să plece, nu ar fi corect să ne opunem. Am reușit să obținem multe lucruri împreună și el va fi mereu parte din istoria acestei echipe” a declarat Christian Horner, directorul celor de la Red Bull.

O dată cu plearea lui Vettel, Red Bull a anunțat și înlocuitorul acestuia, pe Daniile Kvyat, pilot rus de doar 20 de ani care a făcut senzație în Formula Renault 2.0 și GP3 Series.

Cât despre noua destinație a lui Vettel, chiar dacă nu e nimic oficial, se pare că acesta va ajunge la Ferrari, acolo unde ar urma să fie coleg cu Kimi Raikkonen după plecarea lui Fernando Alonso.

Palmares Sebastian Vettel cu Red Bull – 38 victorii, 44 pole-position, patru titluri de campion la individual și patru pe echipe.

Articolul precedentDe ce a pierdut Steaua cu Dinamo Kiev ?
Articolul următorPariul zilei ( 4 octombrie 2014 )

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here