Vânătoarea de bonusuri la pariuri online – O meserie demult apusă?

0
1416

Chiar dacă nu ai pariat niciodată în viață, mai mult ca sigur ai văzut diverse reclame cu bonusuri la pariuri online. Acestea nu sunt altceva decât niște stimulente pentru a-i invita pe pariori să se familiarizeze cu o anumită casă de pariuri sportive online. Concurența în acest domeniu a făcut ca operatorii să se întreacă în zilele noastre în a oferi inclusiv bonusuri fără depunere la pariuri online.

Există zeci de tipuri de promoții însă, dar aceste nu existau la începutul anilor 2000. Totuși, în acea perioadă începuseră să apară agențiile de pariuri în cartierele Bucureștiului și la scurt timp distanță, iubitorii pariurilor luau primul contact cu pariurile pe internet, la casa de pariuri Gamebookers – care era celebră la acea vreme. La scurt timp distanță a apărut și betandwin, agenție care mai apoi s-a redenumit bwin. Aceste agenții nu sunt însă licențiate în România în acest moment și nu mai pot fi accesate, însă pariorii români nici nu le duc lipsa. Totuși, bonus hunterii se gândesc cu nostalgie la acele vremuri.

Mai exact vorbim despre perioada 2004-2008, perioadă în care românii au făcut trecerea de la dial-up la internet ceva mai rapid sau de la cablul de telefon la cablul UTP. În acele vremuri, casele de pariuri online abia începeau să câștige teren și se țineau în pas cu tehnologia. Totuși, oferirea bonusurilor a scăpat rapid de sub control, întrucât jucătorii români au început să profit de lipsa de control. Se ofereau bonusuri la pariuri, 100% până la 50 de Euro, 100% până la 30 Euro, 50% până la 200 Euro și tot așa. Cum piața era liberă și total nereglementată, românii putea să-și deschidă cont la orice agenție de pariuri online din lume. Era vorba despre câteva sute de operatori.

În aceea perioadă s-a descoperit și metoda de matched betting, care presupunea rularea bonusurilor într-un mod ingenios. Fiecare bonus avea niște cerințe de rulaj, care erau foarte simple la acea vreme. Spre exemplu, se solicita parierea bonusului de 3 ori înainte ca acesta să poată fi retras în bani. Abia după mulți ani au început să apară restricții cu cote minime, tipuri de pariuri, un singur cont per adresă de domiciliu, familie, adresă de IP și așa mai departe. În condițiile acelea simple, băieții deștepți le făceau conturi tuturor membrilor familiei, vecinilor și prietenilor.

Felul în care rulau bonusurile însă făcea diferența. Pariau la o agenție, într-un cont, pe victoria unui tenismen, iar din alt cont pariau contrariul. Nu nimereau mereu cote atât de bune încât să facă un așa-zis „sure bet”, însă nici prea departe nu erau. Astfel, pierdeau să zicem 1-2% la fiecare pariu, însă rulau bonusurile chiar și dintr-o lovitură. Practic, cel puțin înjumătățeau rulajul solicitat.

Astăzi, lucrurile stau cu totul și cu totul diferit. Fiecare cont nou deschis la pariuri online trebuie verificat în termen de 30 de zile – conform legii, – solicitându-se o copie de pe buletin și o factură recentă de utilități. Pe lângă asta, nu se mai pot face mai multe conturi la o singură agenție de pe același dispozitiv și nu se mai pot revendica bonusuri de către membrii aceleiași familii. Tehnologia a avansat, iar pe lângă asta, casele de pariuri au început să pună condiții din ce în ce mai dificile de rulaj, tocmai pentru a combate aceste practic de delapidare. Dacă veți arunca o privire peste bonusurile valabile în 2019 veți observa rapid toate aceste lucruri.

Totuși, există destui români care în acea perioadă au profitat din plin de stadiul virgin al pieței de bonusuri la pariuri online, însă putem fi siguri că astfel de oportunități nu se vor mai ivi niciodată. Așa că putem anunța oficial că bonus hunting-ul a dispărut definitiv, cel puțin în România.

 

Articolul precedentDe la Liverpool în Liga a 4-a daneză
Articolul următorUn nou an, aceeasi Bundesliga

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here