Vanatoare de talente: Gael Kakuta – Perla ascunsa din pepiniera celor de la Chelsea

0
273

Cu doar 18 ani a câștigat admirația tuturor tehnicienilor de la Chelsea. Kakuta este foarte tehnic și combină la perfecție viteza, driblingul și șutul devastator. Este prima bijuterie pentru care Abramovich nu va trebui să plătească o întreagă avere. O are chiar în casa lui.

Gael Kakuta, ( născut în Lens, 21.06.1991 )
a ajuns la o vârstă fragedă pe Stamford Bridge. Șeful scoutingului de la Chelsea, Frank Arnesen, a rămas mut de uimire atunci când l-a văzut în acțiune într-una dintre echipele de juniori de la Lens. Pentru 5000 de lire pe săptămână și 50 000 plătiți clubului a fost convins să se mute în Anglia. În Londra mai precis. Sosirea sa la Chelsea în sezonul 2007-2008 a fost spectaculoasă. A marcat 12 goluri în 24 de partide , a dat saltul spre echipa a doua a celor de la Chelsea și spre naționala franceză Under17.

O dublă fractură suferită într-un meci jucat cu echipa de juniori de la Chelsea ( condusă de Glenn Hoddle )  l-a ținut mai mult pe uscat sezonul trecut, însă sezonul actual a început cum nu se mai poate mai bine pentru noua stea a fotbalului francez: Carlo Ancelotti l-a inclus în lista B pentru Liga Campionilor. Pentru cei
de la Chelsea, Kakuta este viitorul, însuși Lampars asigurând că va marca o epocă pe Stamford Bridge.

Ce îl face pe Kakuta atât de special?

Are un picior stâng de senzație. Jucând în spatele atacanților sau ca extremă, arată  un repertoriu incredibil de abilități cu stângul. Tehnica este cartea sa de vizită și o combină cu o viteză de invidiat și un șut extrem de puternic.  Este foarte dificil de oprit când pornește în dribling din bandă, deși de multe ori exagerează și nu ridică privirea din gazon. Sunt lucruri la care mai are de lucrat și pe care, probabil, antrenorii le vor finisa cu timpul. Asta da, de când a ajuns în Anglia, a câștigat mult în plan fizic iar tehnicienii încearcă să îl facă să progreseze și pe partea piciorului drept.

  • Transferul lui Kakuta a presupus o sancțiune din partea celor de la FIFA care le-a interzis celor de la Chelsea să facă transferuri timp de un an de zile. Fotbalistul a fost amendat și el cu 780 000 de euro și suspendat patru luni de zile.
  • În primul său an la Chelsea a fost ales de către coechipeiri, tehnicieni și angajații clubului drept cel mai bun jucător din Academia de pe Stamford Bridge.

Articolul precedentGhete de fotbal: Nike CTR360 Maestri
Articolul următorStadioane: Lyon îşi face casă nouă – Grand Stade

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here