Valencia este la un pas de a intra in familia arabilor care au cumparat PSG

0
802

nou look valencia

Inglodat in datorii si cu constructia noului stadion pusa in stand-by, clubul spaniol cauta o cale de iesire din aceasta criza, iar ofertele de preluare nu au intarziat sa apara.

Grupul bancar spaniol Bankia, cel care are acum in mana painea si cutitul pe Mestalla, cauta de ceva vreme cumparatori pentru echipa valenciană, având în acest moment trei oferte pe masă. Prima, despre care s-a vorbit și cel mai mult în ultima perioadă ar fi cea făcută de Peter Lim, un afacerist din Singapore, proprietar a unei părți din echipa McLaren în Formula 1 și prieten cu Jorge Mendes, cunoscutul impresar portughez. Lim se oferă să plătească datoriile Valenciei către Bankia, în jur de 210 milioane de euro, și să investească alte 50 de milioane de euro în transferuri ce ar urma să se facă în această iarnă. Lim a mai încercat în trecut să cumpere pachetul majoritar de acțiuni la cluburi precum Liverpool și Atletico Madrid.

O altă ofertă de cumpărare a Valenciei a făcut-o Texas Pacific Group Capital, un fond de investiții nord-american, cu acțiuni în companii precum Burger King, Continental Airlines sau Metro Goldwyn Mayer. Nu se cunosc detalii despre suma oferită.

Cea de-a treia ofertă le aparține celor de la QIA ( Qatar Investment Authority ), același grup de investiții care deține 70% din acțiuni la Paris Saint Germain. Nici in cazul lor nu se cunoaste o suma  exact inclusa in oferta.

Cu aceste candidaturi în față, Bankia a emis un comunicat oficial în care spune că ” acum se deschide o perioadă de analiză care să permită selecția celei mai bune oferte. Durata acestui proces depinde de informațiile solicitate de investitori” .

Pe de altă parte, presa din Valencia susține că operațiunea e cât se poate complicată și pot trece luni de zile până la luarea unei decizii, ținând cont că sunt implicate mai multe părți interesate: banca, primăria Valenciei și propriul club.

Articolul precedentBalotelli, Cesc, Reus si Henry distrug tot ce le sta in cale in ultimul spot Puma
Articolul următorEstadio Regional Calvo y Bascuñán, Antofagasta, Chile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here