UTA Arad 3-0 Vitoria Setubal, Cupa UEFA – 24 noiembrie 1971

0
5472

La sfârșitul campionatului Diviziei A, ediția 1970/1971, UTA Arad termina pe locul 4 și obținea biletele pentru prezența în Cupa UEFA alături de Rapid în timp ce Dinamo urma să joace în Cupa Campionilor Europeni.

În primul tur, UTA se califică după un 5-4 la general cu austriecii de la Salzburg (victorie cu 4-1 la Arad și înfrângere cu 3-1 în Austria). În turul secund, utiștii au întâlnit formația poloneză Zaglebie Walbrzych. Primul meci s-a jucat în Polonia și s-a terminat la egalitate, scor 1-1. Calificarea a fost decisă la Arad. UTA s-a impus în prelungiri cu 2-1 și se califica în turul 3 al Cupei UEFA.

Pe 24 noiembrie 1971, UTA primea vizita portughezilor de la Vitoria Setbual. Antrenorul Nicolae Dumitrescu a început partida cu: Miroslav Vidac, Gavril Birău, Iosif Lereter, Eugen Pozsony, Paul Popovici, Flavius Domide, Mircea Petescu, Gavril Both, Ladislau Brosovschi, Attila Kun și Viorel Sima. În minutul 73, Sima a fost înlocuit cu Mircea Axente.

De partea cealaltă, Jose Maria Pedroto începea meciul cu următorii jucători: Joaquim Torres, Carlos Alberto Correira, Manuel Luis Dos Santos, Jose Mendes, Francisco Rebelo, Octavio Machado, Jose Mari, Augusto Matine, Jose Torres, Felix Marques Guerreiro și Jacinto Joao. În minutul 60, efectivul portughezilor a suferit două modificări: Clemente Crista și Joaquim Leandro Quita Arcanjo au luat fost schimbbați cu Machado și Guerreiro.

Flavius Domide a deschis scorul în minutul 9 iar Viorel Sima l-a majorat 7 minute mai târziu. După pauză, tabela s-a mai modificat o dată după ce Attila Kun și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor. S-a terminat 3-0 pentru UTA și arădenii își rezolvaseră calificarea în proporție de 90%.

Returul urma să se dispute pe 8 decembrie. UTA pierde la limită cu scorul de 1-0, dar se califică în sferturi după 3-1 la general.

Articolul precedentRomânia 1-0 Germania de Vest, 22 noiembrie 1967 (amical)
Articolul următorBordeaux 1-0 Universitatea Craiova, Cupa UEFA, turul III (24 noiembrie 1982)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here