US Open: Simona Halep, învinsă fără drept de apel de o Pennetta aflată în zi mare

0
1450

Simona Halep – Flavia Pennetta 1-6, 3-6

“Italian Job”. Aşa s-ar putea descrie semifinala pierdută de Simona în doar 59 de minute. Halep a fost depăşită la toate capitolele, a făcut multe erori şi nu a reuşit să între în meci. Totuşi, să nu-i luăm din merite italiencei, Flavia Pennetta jucând poate una dintre cele mai bune partide ale carierei şi executând un plan tactic bine pus la punct. Pennetta o va întâlni în finală pe compatrioata sa Roberta Vinci, cea care a produs una dintre cele mai mari surprize din istoria tenisului, eliminând-o pe Serena Williams în trei seturi şi oprind-o din drumul ei spre “Calendar Year Grand Slam”.


În urmă cu doar doi ani, la US Open, într-o perioadă în care Simona Halep începea să cucerească tot mai mult teritoriu în lumea tenisului feminin, o experimentată italiană, pe numele ei Flavia Pennetta, o oprea pe româncă din drumul ei către un prim mare sfert la un Grand Slam. După trei tururi aproape perfecte, cu victorii la Watson, Vekic și Kirilenko, Simona (favorită 21 pe atunci) era oprită în optimile de finală de o jucătoare mai slab cotată, dar mult mai obișnuită cu presiunea, Flavia Pennetta. Într-un meci cu peripeții, nervi și multă ploaie, în care a servit de două ori pentru 1-1 la seturi, Simona s-a recunoscut învinsă cu 6-2, 7-6 și își amâna cu câteva luni prezența în ”last 8” la un turneu major, prezență ce avea să vină la următoarea ediție a Australian Open.

Acum, la doi ani de la acel meci, lucrurile s-au schimbat radical, cel puțin în ceea ce o privește pe Halep. Din a 21-a jucătoare a lumii, Simona e azi a 2-a, iar dintr-o jucătoare neexperimentată pe atunci, Halep e azi o jucătoare cu peste 10 titluri WTA, o finală de Grand Slam, o semifinală de Grand Slam, sferturi de Grand Slam și multe finale la turnee importante, inclusiv la Turneul Campioanelor de la Singapore.

Semifinala Simona Halep – Flavia Pennetta ne pune față în față două jucătoare care și-au împărțit victoriile pe tărâm american. După succesul Flaviei din 2013 de la US Open, anul acest a venit rândul Simonei să se revanșeze, în optimile de finală de la Miami, scor 6-3, 7-5. Adevărata revanșă a Simonei ar fi însă victoria în semifinala programată mâine dimineață.

La general, scorul duelurilor Halep – Pennetta este de 3-1 în favoarea italiencei. Pe lângă succesul de la US Open din 2013, Flavia a mai învins-o pe Simona în 2010 la Marbella și în 2013 la Bastaad (abandon Halep la 0-2 în decisiv).

Halep - Pennetta

Articolul precedent#PronoLiga1, etapa a 10-a! Pentru cine a fost bună pauza ?
Articolul următorBarometrul stranierilor! Antal, Hoban și Matei, marcatorii weekend-ului!
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here