Universitatea Craiova 1-0 Dundee United, Cupa UEFA, Turul II – 5 noiembrie 1986

0
1945

După ce  trecut de Galatasaray cu scorul de 3-2 la general în turul 1 al ediției 1986/87 de Cupa UEFA, Universitatea Craiova a întâlnit în turul secund viitoare finalistă a acelui sezon, Dundee United.

Prima partidă s-a jucat în Scoția pe 22 octombrie 1986. Oltenii au pierdut cu 3-0 iar o eventuală calificare ținea de domeniul fantasticului la felul în care jucau scoțienii în acea vreme. Totuși, pe teren propriu, Craiova a jucat bine și a reușit să învingă cu 1-0, insuficient însă pentru a accede în turul următor. Unicul gol al partidei a fost marcat de Gheorghe Biță în minutul 59. Craiova era eliminată după 3-1 la general iar scoțienii își continuau parcusul spre finală.

Constantin Teașcă a început returul cu următorii jucători: Alexandru Racoltă, Nicolae Negrilă, Nicolae Ungureanu (C), Adrian Popescu, Marian Rada, Marian Bicu, Gheorghe Biță, Ion Geolgău, Gheorghe Popescu și Sorin Cârțu.

În drumul spre finală, Dundee a eliminat următoarele formații: Lens (2-0), Universitatea Craiova (3-1), Hajduk Split (2-0), FC Barcelona (3-1) și Borussia Monchengladbach (2-0). Au pierdut finala cu scorul de 2-1 la general cu Goteborg.

VIDEO
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here