United in misiune imposibila

2
504

Campionatul Mondial al cluburilor, Liga Campionilor, titlul în Premier League, câştigători ai Cupei Angliei şi Cupei Ligii Angliei, United are toate aceste trofee in palmares, însă niciodata nu au fost obţinute în acelaşi sezon. Să fie sezonul unui moment unic în fotbalul englez şi cel mondial?

Foto: matchdayhospitality.com

1999, Manchester United devenea prima şi singura echipa din Anglia care reuşea tripla (The Treble), la capătul unui sezon extraordinar, în care fanii ‘diavolilor roşii’ şi-au vazut echipa în numeroase meciuri revenind şi obţinând victorii la care nimeni nu mai spera.Un sezon de care poate puţin îşi mai amintesc, United o echipă formidabilă, o echipă care nu putea fi considerata învinsă decât dupa încheierea meciului.Toate cele trei trofee obţinute în acel an, au fost obţinute pe final, când elevii lui Ferguson au reuşit să facă faţă presiunii uriaşe şi să îndeplinească marele vis.

Acum, la 10 ani după aceea performanţă, United cu acelaşi Ferguson pe bancă are şansa de a rescrie istoria fotbalului englez şi de a obţine toate trofeele puse în joc.În comparaţie cu echipa din 1999, această echipă pare a avea o forţă mult mai mare, o echipa în care îşi fac loc şi Scholes, Neville sau Giggs, singurii jucători rămasi din vechea gardă.

Începutul sezonului, unul dezamăgitor, arăta un United lipsit de inspiraţie, o palidă umbra a echipei din sezonul trecut, însă odată cu revenirea lui Ronaldo, adaptarea lui Berbatov, pe ‘Teatrul viselor’ a apărut o noua echipă.Ceva s-a întâmplat, iar Manchester a devenit de neoprit.În Premier League are un avantaj destul de mare faţă de urmăritoare, şapte puncte faţă de Chelsea şi Liverpool şi cu un meci mai puţin disputat, însă ce m-a impresionat a fost prima repriză de pe Giuseppe Meazza.O primă repriză în care United a dominat copios campioana Italiei, numai paradele lui Julio Cesar, făcând ca scorul să rămână neschimbat.

La câteva zile după acest meci important, elevii lui Ferguson au reuşit să obţină cel de-al doilea trofeu al sezonului, punând la socoteală şi Campionatul Mondial al cluburilor, învingând în finală Tottenham, la loviturile de departajare.Un trofeu la care o contributie importantă au avut şi tinerii promovaţi de Ferguson, Darron Gibson, Danny Welbeck şi Foster(eroul partidei), tineri care nu au dezamăgit.

Întrebat după finala cu Tottenham despre posibilitatea câştigării celor cinci trofee în acest sezon, Ferguson a răspuns în stilul caracteristic: “E o chestie a mass-mediei. Nu ma preocupă acest lucru.”

Cu siguranţă nu ăsta e adevărul, rămâne de văzut însă cum va reuşi Ferguson să îşi mobilizeze elevii şi dacă va reuși această performanţă extraordinară.

Articolul precedentWeekendul fotbalistic european în goluri şi parade de excepţie
Articolul următorArgentina 1-0 România, 12 mai 1982 – Prima întâlnire a românilor cu Maradona

2 COMENTARII

  1. Singurul lucru care numi place la Manchester United e C. Ronaldo, aruncat, Manchester United va fi intodeauna cel mai puternic club din lume, indiferent cine va juca la ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here