Un restart al carierei ? Alexandra Dulgheru a câștigat titlul ITF de la Marseille!

0
1643

Alexandra DulgheruÎn ultimii 3-4 ani, accidentările frecvente au transformat-o pe Alexandra Dulgheru dintr-o jucătoare cu șanse mari de a se apropia de top 10 WTA, într-o jucătoare care cu greu mai scoate capul în lumea bună a tenisului. Nu putem uita nici acum debutul absolut fenomenal al Alexandrei în circuitul WTA, cu titlu încă din prima săptămână de concurs, la Varșovia în 2009, acolo unde învingea nume mari ale tenisului, printre care Sara Errani sau Daniela Hantuchova. Tot la Varșovia, dar în anul următor, jucătoarea noastră reușea să-și apere trofeul după alte succese notabile pe traseu, printre care cele cu Pironkova, Na Li sau Jie Zheng. Printre aceste trofee, Dulgheru a mai avut multe alte prestații notabile, printre care tururi 3 la Roland Garros, Wimbledon și US Open, precum și un sfert de finală la Miami, acolo unde a servit pentru meci cu Maria Saharapova (6-3, 6-7 (6), 5-7). Toate aceste rezultate notabile au făcut ca Alexandra să ocupe o excelentă poziție a 26-a în clasamentul mondial în aprilie 2011.

Astăzi, la peste 3 ani de la aceste rezultate, Alexandra Dulgheru a ajuns o anonimă în lumea bună a tenisului. Doar pe locul 133 mondial, jucătoarea care în urmă cu câțiva ani ridica trofee WTA deasupra capului, abia dacă mai prinde primele tururi ale turneelor mici. Până să reajungă acolo sus, în topul jucătoarelor, Alexandra mai trebuie să muncească, să reclădească ceea ce a construit în perioada 2010-2011. Un prim pas în această reconstrucție l-a făcut azi, la Marseille, acolo unde românca a câștigat un turneu ITF de 100,000 de dolari.

În finala Open Féminin de Marseille, Dulgheru a reușit o victorie uriașă cu suedeza Johanna Larsson (99 WTA). De ce numim acest succes uriaș ? Pentru că suedeza este nimeni alta decât jucătoarea care a produs două surprize imense în această ediție de la Roland Garros, după ce le-a eliminat pe Maria Kirilenko și Flavia Pennetta.

Succesul de azi îi va aduce Alexandrei Dulgheru un cec în valoare de 15,000 de dolari, însă, poate mult mai important, îi va aduce și 150 de puncte WTA, cu ajutorul cărora se va apropia de top 100, mai precis poziția 103.

Articolul precedentRevanșa ? Simona Halep – Maria Sharapova, episodul II al marilor finale WTA!
Articolul următorSimona Halep, campioana de la Roland Garros!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here