Ultimele pregătiri pentru noul sezon de Formula 1, 2023

0
257

Odată cu venirea primăverii, fanii sportului rege din categoria motosportului sunt nerăbdători de începerea unui nou Campionat Mondial. Anul acesta se anunță unul foarte interesant întrucât toată lumea se așteaptă ca echipa condusă de Christian Horner, Oracle RedBull Racing, să aibă o concurență mult mai serioasă din partea celor de la Mercedes Benz si Ferrari.

Formula 1 2023
Formula 1 2023

Sezonul precedent a fost câștigat fără prea multe probleme de echipa din Milton Keynes, singura necunoscută fiind locul 2 în clasamentul general al piloților și la constructori. După o dominare autoritară a celor de la Mercedes în ultimii 8 ani, câștigând tot atâtea titluri pe echipe, a venit rândul celor de la RedBull să culeagă laurii, reușind dubla – Max Verstappen a defilat în clasamentul piloților, în timp ce Sergio Perez a avut performanțe destul de constante și consistente ajutându-și echipa și colegul să devină campioni mondiali.

Astăzi, 3 Februarie, a avut loc prezentarea oficială a noului model RB19 cu care se vrea o dominare cel puțin la fel de categorică precum cea de anul trecut. Managerul general s-a arătat foarte încrezător și foarte recunoscător tuturor oamenilor care lucrează în Milton Keynes. Noul model va avea șansa să-și arate puterea și fiabilitatea în sesiunea generală de teste programată pe 23-25 Februarie în Bahrain unde vor participa toate echipele – un preambul pentru prima etapă din noul Campionat Mondial care începe la o săptămână distanță. În cadrul aceluiași eveniment, constructorul american Ford și-a anunțat întoarcerea în marele circuit, după ce a semnat un contract de parteneriat cu RedBull, valabil din 2026. De menționat faptul că Ford produce motoare la uzina din Craiova, poate astfel vom avea și noi mai multă vizibilitate și reclamă și cine știe poate că vom avea un pilot în viitorul îndepărtat.

Singurele echipe care și-au prezentat noua mașină și piloții au fost cei de la RedBull împreună cu cei de la Haas. În cazul celor din urmă merită notată revenirea neamțului Niko Hulkenberg, cel care-l înlocuiește pe fiul septuplului campion mondial german, Mick Schumacher. Calendarul celorlalte arată cam așa:

Ca și o notă de final, până la următoarele dezvăluiri merită să reamintim că un nou sezon din seria „Formula 1 Drive to Survive” va fi difuzat pe Netflix începând cu data de 24 Februarie. Se anunță foarte interesant, mai ales pentru momentul “controversat” în cadrul echipei RedBull care a avut loc în ultima cursă a sezonului, dar desigur și pentru multe altele.

Articolul precedentTop 10 fotbaliști din toate timpurile
Articolul următorSUA – România 1-1, (meci amical, 6 februarie 1993)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here