Ultima dorinţă înainte de eutanasiere: “Să-mi văd echipa câştigând încă un meci”. Povestea emoţionantă a lui Lorenzo Schoonbaert

1
7349
foto: clubbrugge.be
foto: clubbrugge.be

Unul dintre cele mai emoţionante momente din lumea fotbalului a avut loc duminică, în Belgia, la partida dintre Club Brugge şi Mouscron Peruwelz.

Lorenzo Schoonbaert, 41 de ani, fan înfocat al lui Club Brugge, a venit pentru ultima oară la stadion că să-şi încurajeze echipa favorită. Belgianul suferă de o boală incurabilă, ajunsă acum în faza terminală, iar în ultimii 20 de ani, viaţa lui a fost un chin. În acest interval a suferit 37 de operaţii, doctorii încercând să facă tot posibilul pentru a-l vindeca, dar fără succes. Ştiind că nu mai are mult de trăit şi pentru a pune capăt suferinţei sale şi a celor din jur, Lorenzo a ales calea eutanasierii, metodă legală în Belgia, agreată de doctori.

Dar nu înainte de a-şi vizita echipa favorită pentru ultima oară: “Cea mai dragă dorinţa a mea înainte de a muri este să-mi văd echipa câştigând încă un meci”. Însoţit de Dina, fiica lui în vârstă de 7 ani, Lorenzo a păşit pe gazonul stadionului Jan Braydel în aplauzele a peste 25.000 de spectatori. A dat lovitura de start, schimbând câteva pase cu fetiţa lui, pe fundalul “You’ll Never Walk Alone” cântat din tribune. “Lorre” şi Dina au urmărit partida de pe locuri VIP, iar echipa i-a oferit ultimul moment de bucurie mult aşteptat, Brugge câştigând cu 3-0. Lorenzo nu putea fi mai fericit de atât. Ultima sa dorinţă i se împlinise: “Sunt incredibil de fericit acum. Va fi o amintire preţuită pentru fiica mea, de care se va putea bucura toată viaţa. Ultima mea dorinţa s-a împlinit. Pot să mor liniştit acum. Voi sărbători titlul din Rai”, a declarat acesta. La finalul partidei, Lorenzo a fost invitat la vestiare să se întâlnească cu jucătorii, Mathew Ryan, portarul australian al echipei, spunând pe Twitter că “am rămas fără cuvinte”.

LorenzoSchoonbaert2

LorenzoSchoonbaert3

Luni seară, familia lui Lorenzo Schoonbaert a anunţat pe Facebook că acestuia i s-a făcut injecţia letală. “Aşa cum el a spus, trebuie să ne uităm spre cer…acolo vom vedea o stea ce străluceşte, acela e Lorre…Va fi preţuit, iubit şi i se va simţi lipsa pentru totdeauna. A fost un om curajos până în ultimul moment şi s-a bucurat de ultimele momente alături de cei dragi.”

Lorenzo a pregătit şi el o scrisoare de mulţumire pentru părinţi, fiică, alţi membri ai familiei şi prieteni, încheind cu “Mulţumesc clubului şi fanilor pentru incredibila şi emoţionanta primire. Mulţumesc tuturor. You’ll never walk alone!”

sursa: Mirror

sursa foto: clubbrugge.be

Articolul precedent“Tractorul” a avut mai multă putere. Echipa lui Cosmin Olăroiu, Al Ahli Dubai, a pierdut în a doua etapă a Ligii Campionilor Asiei. Rezumat VIDEO
Articolul următor#PronoLiga1, etapa a 20-a! Cine va trece de granița celor 100 de puncte ?
Football, bloody hell.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here