UEFA: Reguli si termene pentru EURO-2020

0
1233

In sedinta de joi desfasurata la Sofia, Comitetul Executiv al UEFA a stabilit regulile de ofertare pentru gazduirea meciurilore din cadrul UEFA 2020. Dupa cum se stie pe baza hotararii adoptate in decembrie trecut la Lausanne aceasta competitie va fi gazduita de 13 orase din 13 tari.

Au fost stabilite 12 „pachete standard“ cu cate trei meciuri din cadrul grupelor si cate o partida din optimi sau sferturi, un al 13-lea „pachet“ cele doua partide semifinale si finala. Meciurile unui „pachet“ vor avea loc in cadrul aceluiasi oras.

Fiecare federatie nationala poate inainte doua oferte, una pentru un „pachet standard“ si una pentru partidele finale. Pentru cele doua „pachete“ pot fi propuse orase diferite, finalmente insa tara va gazdui meciurile unui „pachet“ intr-un singur oras. Proiecte privind edificarea unor stadioane noi este permisa, constructia acestora trebuie insa demarate cel tarziu pana in anul 2016.

UEFA doreste prin procedura de aprobare sa asigure acoperirea tuturor zonelor continentului. Astfel la 26 aprilie 2013 vor fi publicate regulile de ofertare si procedura adoptata. La 11 septembrie 2013 candidatele vor confirma decizia de a inainte documentele de ofertare. La 25 aprile 2014 este termenul limita pentru trimiterea la UEFA a acestor documente. In lunile mai-august 2014 UEFA va efectua vizite in tarile/orasele candidate. In septembrie 2014 va avea loc procedura de stabilire a celor 13 orase desemnate.
In foto: Cupa Henri Delaunay

Cupa Henri Delaunay

G.L. Neamtu

Articolul precedentSchimbări importante în clasamentul FIFA! Croația, în primele patru echipe ale lumii!
Articolul următorCum se pregătesc statisticile din timpul unui meci !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here