Uefa Champions League, concluziile fazei grupelor !

0
1050

S-a terminat și extrem de spectaculoasa fază a grupelor din Uefa Champions League, iar ecourile încă persistă. În primul rând, datorită (sau din cauza, depinde de unghiul abordat) eliminării premature a granzilor din Premier League, United și City și apoi prin prisma blatului ordinar de la Zagreb, acolo unde Dinamo s-a făcut preș în fața francezilor de la Lyon.

Haideți să luăm la unșpe metri fiecare grupă:

Grupa A:

Bayern Munchen câștigă la pas o grupă pe care au condus-o autoritar de la un capăt la celălalt. Surprinde și nu prea locul secund ocupat de Napoli, o echipă sub Manchester City ca valoare însă mult peste ca dăruire.

Grupa B:
Aici putem vorbi de o mică bombă, întrucât Inter, la ora actuală, nu are față de optimile Champions League. Șansa lor a fost reprezentată de remizele din celelalte partide, acolo unde Lille, Trabzon și ocupanta locului secund, CSKA Moscova, s-au anulat reciproc.

Grupa C:
Trei bombe au explodat în această grupă: Eliminarea lui United, calificarea lui Basel în optimi și doar cele 11 goluri încasate de Oțelul Galați.

Grupa D:
O grupă în care Realul putea să joace și cu echipa a treia și tot se calificau s-a încheiat urât, după una extrem de suspectat Dinamo-Lyonn 1-7, meci care i-a lăsat acasă pe olandezii de la Ajax.

Grupa E:
A fost o grupă echilibrată în care s-a jucat până în ultima etapă. Aparent, Valencia părea să plece cu șansa a doua, însă Leverkusen s-a dovedit echipa mai constantă.

Grupa F:
Final superb, într-o grupă în care toate echipele s-au bătut pentru calificarea în optimi. Până la urmă, Arsenal și Marseille, ultima după un meci senzațional la Dortmund, aveau să fie cele mai fericite.

Grupa G:
Tristețe, lacrimi, durere, inimi frânte..sau nu…pentru marele Mircea Lucescu, care, furat fiind ca-n codru de arbitraje (în special la auturi) a ocupat un drăguț loc 4! Zenit și APOEL au luat biletele pentru optimi, iar Porto a rămas printre săracii din EL.

Grupa H:
Barcelona și AC Milan au jucat degeaba, întrucât era clar faptul că BATE și Plzen sunt doar prezențe inutile în această competiție.

Articolul precedentJoi începe Campionatul Mondial al Cluburilor, Japonia 2011! Vezi echipele!
Articolul următorMotivele pentru care Oțelul nu e singura echipă care s-a făcut de râs în Liga Campionilor!
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here