Turul Cataloniei: Irlandezul Daniel Martin la prima lui importanta victorie

0
1211

* Ultima etapa revine belgianului Thomas De Gendt * Deceptie pentru spanioli: nicio victorie de etapa si niciun loc pe podium * Wiggins, Fuglsang, Gesink au ramas sub asteptari

Etapa finala desfasurata duminica intre El Vendrell – Barcelona (Montjuic) 122,2 km a fost deosebit de interesanta ca profil, pe prima parte aproape nimic de semnalat, pentru ca ultimii 48 de kilometri sa aiba loc in vecinatatea stadionului olimpic pe un circuit de 6 kilometri acoperit de 8 ori care a prilejuit tot atatea catarari de categoria a 3-a la Alt de Montjuic, 2 kilometri lungime cu o panta medie de 5,7 la suta adecvata atacurilor.

Startul s-a dat la ora 13,30, ramasi in cursa fiind 151 alergatori. Timp frumos potrivit pentru ciclism temperatura aerului fiind de 15 grade. Sprintul special de la Villanova, dupa numai 16 km i-a revenit lui Carol Domagalski, dupa care 10 alergatori s-au desprins usor initiind o evadare. Acestia au influentat indirect disputa dintre primii doi clasati, Martin si Rodriguez castigand sprinturile intremediara si implicit secundele de bonificatie. O data cu trecerea kilometrilor a devenit tot mai clar ca ciclistul irlandez nu va mai putea fi detronat de pe prima pozitie.

Avansul fugarilor s-a limitat in ultimele 3-4 runde la numai 18-20 secunde prinderea lor nefiind o problema pentru grupul masiv. Numai ca atunci cand jonctiunea parea iminenta s-a desprins un cvintet cu Michele Scarponi aflat la numai 55 de secunde de lider. Acesta a imprimat un ritm rapid, a animat grupul reusind sa ajunga la finis cu un avans de 22 secunde suficient pentru ca ciclistul italian sa urce pe podium. A castigat Tomas De Gendt (Vacansoleil-DCM), urmat de David López (Sky), Robert Kiserlowski (RadioShack) si Michele Scarponi (Lampre-Merida), sprintul plutonului revendindu-i lui Samuel Dumoulin (Ag2r-Mondiale).

Clasamentul general individual:

1º 75 MARTIN, Daniel IRL GARMIN SHARP 29:02:25
2º 81 RODRIGUEZ, Joaquin ESP KATUSHA a 17
3º 91 SCARPONI, Michele ITA LAMPRE-MERIDA a 34
4º 112 QUINTANA, Nairo COL MOVISTAR TEAM a 45
5º 151 WIGGINS, Bradley GBR SKY PROCYCLING a 54
6º 21 GESINK, Robert NED BLANCO PRO CYCLING T a 01:07
7º 94 NIEMIEC, Przemyslaw POL LAMPRE-MERIDA a 01:18
8º 61 PINOT, Thibaut FRA FDJ a 01:26
9º 105 V.DEN BROECK, Jurgen BEL LOTTO BELISOL a 01:28
10º 74 DANIELSON, Thomas USA GARMIN SHARP a 01:41

Sezonul ciclist creste de-acum in intensitate, dupa doua clasice de cate o zi: GP Miguel Indurain (30 martie) si Turul Flandrei (31 martie) urmand o alta competie de traditie Turul Tarii Bascilor (1-6 aprilie), iar mai apoi clasicele de primavara din Franta, Belgia si Olanda.

Catalunya

G.L. Neamtu

 

 

Articolul precedentF1 Malaezia: Un podium care ar fi trebuit să arate altfel
Articolul următorAntrenor dat afară, dar ar putea reveni pe bancă pentru un meci

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here