Turul Cataloniei: Gianni Meersman (Belgia, Omega Pharma-Quick Step) – primul lider

0
906

Vreme frumoasa luni pe Costa Dorada, soare, 18 grade conditii excelente pentru o cursa ciclista ca si pentru numerosii amatori ai sportului cu pedale dornici sa urmareasca prima etapa, cu startul si sosirea la Calella dupa 159,3 kilometri.

Intrecerea de azi nu a fost neaparat tipica pentru o cursa pe etape, alergatorii renuntand spre lauda lor la tatonari si pornind la treaba de la primii kilometri. Mai multe catarari, printre care una singura cu adevarat mai dificila, categoria I la Paso Alt del Montseny i-au animat inainte de toate pe cei cu aspiratii in clasamentul cataratorilor printre care Salerno (Cannondale) prezent aproape mereu in primele randuri. Acesta impreuna cu Meier (Orica-Greenedge) a initiat evadarea cea mai notabila a zilei, dar plutonul a remontat sigur handicapul cu circa 25 km inainte de finis.

Actiunea decisiva a etapei s-a produs cu ceva mai mult de 10 kilometri inainte de Calella cand o duzina de alergatori au reusit sa se desprinda de plutonul masiv obtinand pana la sprintul final un avans demn de luat in seama: 28 de secunde. Grupului i-au apartinut aproape toti favoritii cursei (Valverde, Wiggins, Rodriguez, Scarponi, Gesink), foarte vigilenti si gata sa replice orice atac al adversarilor.

Iata primii zece, ordinea fiind aceeasi si in clasamentul general:

1. Gianni Meersman (Omega Pharma-Quick Step) 3:55:56
2. Valerio Agnoli (Astana) m.t.
3. Alejandro Valverde (Movistar Team) m.t.
4. Daniel Martin (Garmin-Sharp) m.t.
5. Danilo Wyss (BMC) m.t.
6. Bradley Wiggins (Sky) m.t.
7. Robert Gesink (Blanco) m.t.
8. Michele Scarponi (Lampre-Merida) m.t.
9. Joaquim Rodríguez (Katusha) m.t.
10. David López (Sky) m.t.

Marti are loc etapa Girona – Banyoles 160,7 km, cu un profil asemanator insa cu mult mai putine puncte de catarare, o sectiune adecvata in primul rand sprinterilor.

Katalonien

G.L. Neamtu

 

 

Articolul precedentMessi vs Villa, un conflict cu multe goluri
Articolul următorPSG vrea ca Ibrahimovic să poată juca meciul tur cu Barcelona

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here