Ultima reprezentantă  a României la Indian Wells, Sorana Cîrstea a fost eliminată aseară de poloneza Agnieszka Radwanska scor 7-6 (4) 3-6 4-6 .  Un meci excelent făcut de Sorana în faţa numărului 4 mondial, Aga Radwanska. În primul set deşi a fost condusă cu 3-0, reprezentanta ţării noastre a reuşit să revină şi  să  câştige setul. În setul secund Radwanska a profitat de un moment mai slab al jucătoarei noastre şi şi-a adjudecat setul fără a fi neapărat jucătoarea mai bună. Deşi  a revenit de la 1-5 în setul decisiv , n-a reuşit să completeze revenirea, pierzând setul 4-6 .

Aseară a pierdut jucătoarea mai bună, iar faptul că Sorana Cîrstea reuşeşte astfel de partide împotriva jucătoarelor de top 10 dă speranţe că  acesta va fi anul în care îsi va fructifica potenţialul şi va ajunge în top 15 Mondial, unde îi e locul ! ( numărul 29 mondial momentan ) . Sorana a fost susţinută de o numeroasă galerie în California care a încurajat-o pe parcursul întregului meci. Pentru ea va urma acum turneul de la Miami !

sursa foto : http://doartenis.ro
sursa foto : http://doartenis.ro

Iată aici cum s-au descurcat celelalte reprezentante ale ţării noastre în turneul de la Indian Wells :

 Simona Halep a fost eliminată de Dominika Cibulkova după 2 seturi strânse, scor 5-7 6-7 (4) . Deşi Simona a avut la un moment dat un break avans în primul set, Dominika a controlat meciul în majoritatea timpului şi s-a impus în 2 seturi.

 Alexandra Dulgheru a început dezastruos meciul în faţa chinezoaicei Shuai Peng şi a pierdut primul set, scor 0-6. Alexandra a reuşit să revină neaşteptat şi a câştigat setul 2 cu scorul de 6-4. Din păcate ea nu a putut să completeze revenirea iar Shuai Peng a câştigat setul decisiv, scor 6-3. Ţinând cont de faptul că Dulgheru a revenit după o  accidentare de lungă durată, accederea în turul 2 este o performanţa remarcabilă ce ne dă speranţe că “Piti”, cum e  alintată de prieteni, va putea să-şi continue progresul şi să revină printre cele mai bune 50 de jucătoare ale lumii .

Irina Begu nu a avut prea mult de făcut în faţa favoritei numărul 4, Angelique Kerber. Kerber se află în cea mai bună perioadă a carierei sale şi a câştigat comfortabil în 2 seturi, scor 6-2 6-3.

Surpriza neplăcută a serii a venit de la Monica Niculescu, care probabil ajunsă  de oboseală  după seria fenomenală de victorii, a pierdut în 3 seturi în faţa belgiencei Kirsten Flipkens. Monica a câştigat primul set, scor 6-4, dar le-a pierdut pe următoarele 2 : 4-6 şi 3-6.

Din păcate, o veste proastă din proba de dublu, unde Horia Tecău a fost nevoit să se retragă din turneu datorită unei accidentări. După cum Horia anunţa,  el speră ca alături de Max Mirnyi să revină pe teren pentru turneul de la Miami !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here