Trista reîntoarcere a Regelui

NY Knicks îi strică petrecerea lui LeBron James

0
1501

lebron james prafPeste 20 000 de persoane au umplut azi-noapte Quicken Loans Arena din Cleveland pentru a fi martori pe viu al revenirii lui LeBron James la Cavaliers, echipa care l-a propulsat spre glorie și faimă mondială. King James se întorcea acasă după patru ani și jumătate în care a jucat pentru Miami Heat, timp în care a ajuns de patru ori în finale și a câștigat de două ori inelul de campion.

Înainte ca oamenilor să le pese unde joc eu baschet, eram un băiat din nord-estul statului Ohio. Acolo am învățat să merg. Acolo am alergat. Acolo am plâns. Acolo am sângerat. Oamenii de acolo m-au văzut crescând și  mă simt ca și cum aș fi fiul lor. Pasiunea lor poate fi copleșitoare. Acum vreau să le ofer speranță. Pentru că pot. Relația mea cu Ohio e mult mai mare decât baschetul. Nu mi-am dat seama de asta în urmă cu patru ani. O fac acum.

LeBron vrea să se întoarcă profet pe tărâmurile natale, la patru sezoane distanță după controversatul său transfer la Miami Heat, anuțat în direct pe un post de televiziune național din Statele Unite. Se întâlnea acolo cu Dwyane Wade și Chris Bosh, în încercarea de a șterge cu buretele toate frustrările acumulate în șapte sezoane jucate pentru Cavaliers, echipă pe care reușișe să o ducă o singură dată în finală, în sezonul 2006-2007, pierdută și aceea în fața celor de la San Antonio Spurs, scor 0-4.

lebron james back

Când am plecat din Cleveland aveam o misiune de îndeplinit. Căutam titluri și am câștigat două. Acum cunosc și senzația aia, însă orașul nostru ( Cleveland ) a uitat-o în urmă cu mult, mult timp. Obiectivul meu continuă să fie titlurile, fără îndoială, însă cel mai important e să aducem un titlu în Ohio.” Așa își anunța LeBron revenirea la Cavaliers, prin intermediul unei lungi scrisori publicate în Sports Ilustrated.

Însă tot LeBron spunea la finalul acelei scrisori ”În Ohio nu e nimic gratis. Totul se câștigă muncind. Muncești pentru ceea ce ai”. Nimic mai adevărat. Dovadă că cele doar 17 puncte marcate azi-noapte au fost insuficiente pentru a obține victoria în meciul cu Knicks.

Cavaliers, cu debutantul David Blatt ca antrenor, nu doar că au pierdut cu Knicks, 90-95, însă au făcut-o în fața propriului public și în chiar primul meci al sezonului, având ca rival o echipă care în urmă cu două zile încasase un sec 80-104 pe teren propriu de la Chicago Bulls. Chiar dacă bookmakerii caselor de pariuri dau echipa din Cleveland ca mare favorită la titlu, alături de Spurs, LeBron a putut să își dea seama că vorbele cu care și-a încheiat scrisoarea conțin mult adevăr și că una e să faci promo după promo toată vară, unul mai spectaculos decât altul, alta formarea unei echipe competitive, care să aibă șanse la titlu. Pentru că tot el spunea în acea misivă  ”Acum nu suntem pregătiți. E imposibil. Va fi un proces lung” .

Articolul precedentRaul Gonzalez, pe urmele lui Pele
Articolul următor#MLSPumpkin sau cum a sărbătorit fotbalul nord-american Halloween 2014

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here