Trio de Janeiro

0
1591

neymarSpania nu a dat senzația că poate intra în meci nici măcar o dată. A avut două mici șanse, prima la ocazia lui Pedro anulata de apariția miraculoasă a lui David Luiz și a doua oară la penalty-ul scos de Navas și ratat cu nonșalanță de Sergio Ramos.

Brazilia în schimb, a ieșit foarte motivată pe gazon și așa s-a menținut tot meciul. Cu fabuloasele și arhiplinele tribune ale Maracanei în spate, fotbaliștii carioca au menținut o presiune infernală pe mijlocul spaniol, Iniesta și Xavi fiind sufocați într-un mod în care nu o mai făcuse nimeni la nivel de naționale. Cu creierul scurtcircuitat, problemă la care s-a adăugat și o primă repriză dezastruoasă a lui Arbeloa, făcut arșice de Neymar, echipa condusă de Vicente del Bosque s-a recunoscut învinsă cu mult timp înainte de final, probabil chiar din momentul în care Pique a fost eliminat după un fault la același Neymar, declarat jucătorul turneului.

Chiar dacă titlul câștigat are o valoare mai mult simbolică, dimensiunile acestui rezultat sunt imense, pentru ambele echipe. Spania știe ce o așteaptă peste un an, la Mondial, iar revanșa nu poate fi decât o motivație în plus, în timp ce pentru Brazilia, echipă și suporteri, victoria este o injecție de moral ce valorează cât zece meciuri de pregătire câștigate la scor.

CIFRA MECIULUI: Trei suturi Fernando Torres, golgeterul turneului, nici unul pe spațiul porții.

titlul via Simon M

Articolul precedentManchester United – Bayern Munchen, episodul II în Major League Soccer!
Articolul următorTikitaka a murit, trăiască tikitaka!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here