Trei, Doamne, şi toţi trei!

1
3078

O mică lecție de geografie înaintea meciului României contra Suediei.

Într-un clasament al celor mai mari țări din Europa (ca suprafață), locul 5 este ocupat de Suedia. Principalele orașe din Suedia sunt Stockholm, Goteborg și Malmo (orașul natal al lui Zlatan Ibrahimovic). Departe de zgomotul acestor metropole se găsește ținutul Kalmar, un fel de județ pe la noi, unul dintre cele 21 care formează această țară. Kalmar are 12 orășele, iar la marginea unui asemenea orășel dăm peste un mic sat de doar 200 de locuitori numit Broakulla, loc care pentru mulți ar fi echivalentul paradisului dacă ținem cont de atmosfera calmă și pură în care trăiesc oamenii de acolo.

svtstatic.se

În această locație izolată a Suediei s-au născut David, Viktor și Rasmus Elm, trei frați, fotbaliști, care și-au început cariera la Kalmar FF, club care până în 2007 avea doar trei Cupe ale Suediei în palmares. Nici un alt titlu. Odată cu apariția în echipa mare a celor trei frați, Kalmar FF a câștigat primul său titlu național, iar trioul familial s-a transformat în marea senzație a campionatului suedez. Odată cu această ispravă au atras asupra lor atenția cluburilor de pe continent, iar la finalul anului 2008, Viktor a fost primul care a spart gașca semnând un contract cu olandezii de la Heerenven, urmat pe la jumătatea lui august 2009 de către Rasmus ajuns tot în Olanda la AZ Alkmaar, pentru ca David, cel mai mare dintre frați, să își facă și el bagajele chiar pe 31 august în ultimele ore ale perioadei de transferuri, plecând în Anglia să joace la Fulham.

Trecând peste faptul că se aseamănau mult din punct de vedere fizic și fotbalistic, fiecare dintre cei 3 frați avea calități diferite. Victor, fratele mijlociu, născut în 1985, a debutat la Falkenberg FF pentru ca doi ani mai târziu să ajungă la Kalmar FF, acolo unde în 100 de meciuri jucate a marcat 37 de goluri, motiv suficient pentru ca cei de la Heerenven să îl transfere. Adaptarea sa la echipa olandeză nici nu se putea desfășura mai bine, marcând 8 goluri în 16 partide, câștigând și Cupa Olandei în fața celor de la Twente. Viktor era mijlocaș polivalent, putând juca atât în centru cât și pe benzi și în ciuda celor 192 cm înalțime era foarte tehnic și ajungea de foarte multe ori la finalizare.

soccerpicks.com

Rasmus (cel mai mic dintre frați) a fost cel de-al doilea care și-a luat zborul, plecând spre Alkmaar. De altfel Rasmus a fost unul dintre jucătorii revelație ai turneului final european Under 21, acolo făcându-se remarcat de către conducătorii clubului olandez. Născut în 1988, a ajuns la Kalmar în 2005, echipă pentru care a jucat în 87 de meciuri și a marcat 17 goluri și în ciuda vârstei fragede s-a transformat într-unul din liderii lotului. Juca pe banda dreaptă, extremă autentică, cu centrări foarte precise și foarte multe pase decisive. A jucat 9 meciuri și pentru naționala Suediei. Vezi: VIDEO 

Ultimul și cel mai mare dintre frați a semnat în ultimele ore ale perioadei de transferuri pasul către campionatul englez ajungând la Fulham. La fel ca Viktor, a început la Falkenberg, iar la Kalmar a fost luat în 2007. Jumătate atacant, jumătate mijlocaș, iar când nu făcea asta, o făcea pe extrema. Un adevărat erou în liga suedeză.

Și uite așa a ajuns familia Elm să pună micul sat Boakulla pe harta fotbalistică a Europei, cu siguranță, cel puțin în cazul primilor doi frați.

Articolul precedentPoveștile fotbalului: You’ll Never Walk Alone
Articolul următorSenzaționalul parcurs al echipei Dinamo Bacău până în sferturile de finală ale Cupei Orașelor Târguri

1 COMENTARIU

  1. pentru articole din astea intru pe bdf nu sa downloadez fifa demo… la mai multe…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here