Transferurile sezonului 2012-2013! Ultima zi: Dempsey la Tottenham, Essien la Real, Barton la OM!

0
1536

Asemenea Gabrielei Szabo, care își câștiga cursele pe ultima sută de metri, marile cluburi europene (și nu numai) au așteptat ultima linie dreaptă pentru a-și câștiga jucătorii necesari pentru indeplinirea obiectivelor noului sezon competițional.

După Robin Van Persie la United, Jordi Alba la Barcelona, Lukas Podolski la Arsenal și Zlatan Ibrahimovich la PSG, ultimele ore din mercato-ul european ne-au adus alte permutări interesante pe harta fotbalistică europeană! Haideți să le enumerăm pe toate:

* O mână moartă de-a lungul perioadei de transferuri, Manchester City a aruncat, în ultima zi, nu mai puțin de 58 de mil. de dolari pe transferurile a patru jucători: Maicon de la Inter (5 mil), Javi Garcia de la Benfica (25 mil),  Scott Sinclair de la Swansea (9 mil) și a lui Matija Nastasic de la Fiorentina (18 mil).

* Pentru a face loc noilor staruri, Mancini ”a curățat” lotul de Nigel de Jong (AC Milan) și Roque Santa Cruz (Malaga)

* O altă echipă care a cheltuit bani importanți, a fost Tottenham, cea care i-a adus pe portarul titular al Naționalei Franței, Hugo Lloris de la Lyon (13 mil)  și, surpriză, pe americanul disputat de Liverpool și Villa, Clint Dempsey (11 mil) !

* De pe White Hart Lane au ”zburat”: Rafael van der Vaart către Hamburg și Giovanni Dos Santos către Mallorca!

* Unul dintre cele mai importante transferuri ale zilei l-a realizat Fulham, cea care l-a achiziționat pe ”sensibilul” Dimitar Berbatov, cel care refuzase, cică, pe Juventus, Fiorentina și Tottenham. Pentru bulgar, fostul său discipol, Martin Jol, a plătit lui Manchester circa 8 milioane de dolari! Tot la Fulham au mai ajuns Ashkan Dejagah (Wolfsburg) și Kieran Richardson (Sunderland)

* O altă mutare importantă, însă de această dată doar un împrumut, a fost mutarea lui Michael Essien, de la Chelsea la Real Madrid, acolo unde a fost dorit de fostul său antrenor, Jose Mourinho.

* În ceea ce o privește pe Liverpool, Brendan Rodgers a mai dat ”afară” câteva no-name-uri: Charlie Adam la Stoke (6 mil) și Jay Spearing împrumut la Bolton.

* Din acest articol nu putea lipsi nici Steaua! Acesta s-a scăpat de un adversar destul de dificil, în persoana lui Bryan Oviedo, cel care a lăsat pe FC Copenhaga pentru rivala lui Liverpool, Everton. Pentru Oviedo s-au plătit circa 8 milioane de dolari.

* Nici nou-promovata Southhampton nu a stat degeaba în această perioadă, ei asigurându-și serviciile lui Gaston Ramirez (Bologna) pentru 12 milioane de dolari.

* După ce l-a pierdut pe Sinclair, vândut la City, cea mai frumoasă echipă a debutului de sezon din Premier League, Swansea s-a revanșat prin aducerea lui Pablo Hernandez de la Valencia pentru un record local: 12 milioane de dolari.

* Arsenal s-a mișcat și ea, însă în sensul invers acelor de ceasornic, despărțindu-se de două umpluturi: Park Chu-Young, împrumut la Celta Vigo și Nicklas Bendtner, tot împrumut, la campioana Italiei, Juventus.

* Cel mai tare, în pumni,  jucător din Premier League, Joey Barton a ajuns până la Olimpique Marseille, de acolo venind către QPRStephane Mbia !

* O altă echipă care vrea să iasă din anonimatul Premier League, Aston Villa, a ”lovit” piața cu niște tineri: Christian Benteke de la Genk (10 mil), Ashley Westwood de la Crewe (3 mil) și Jordan Bowery de la Chesterfield (700 de mii)

* În final, echipa lui Tamaș, WBA, s-a ales cu un macedonean, Goran Popov de la Dinamo Kiev!

foto

Articolul precedent#PronoLiga1! Etapa a 7-a!
Articolul următorClasament Pronoliga1! Avem trei ”campioni de toamnă”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here