Toți oamenii Porumboiului! Primul 11 al scandalurilor din Republica Vaslui!

4
2895

bataieSumudicaDe departe cel mai mare agricultor al Republicii Vaslui, Adrian Porumboiu a devenit în ultimii ani un personaj de marcă al fotbalului mlăștinos din România. Mediatizarea lui s-a datorat atât banilor pe care acesta i-a băgat în fenomen, cât și a scandalurilor în care fostul mare arbitru a fost implicat, cu sau sau fără vina lui.

Porumboiu pare la prima vedere un tip sobru, corect, cu capul pe umeri, care nu este predispus greșelilor. Cu toate acestea, scandalurile din ultimii ani de genul ”patronul Vasluiului contra X sau Y” se ridică cel puțin la nivelul scandalurilor ”Jiji vs X” sau ”Mitică vs Y”. Înainte de a trage concluzia asupra patronului de la Vaslui, haideți să vedem o parte dintre ”războaiele” duse de acesta pe plaiuri mioritice!

1. Dorinel Munteanu
Scandalul dintre Porumboiu și actualul antrenor din Rusia este deja cunoscut în cele mai mici detalii. După grave acuze de blat într-un meci Vaslui – Steaua, patronul moldovenilor l-a acuzat pe Dorinel, în dese rânduri , și de încercarea de blătuire a altor partide din campionat. Cazul meciului cu UTA este celebru.

2. Silviu Bălace, Dănuț Sabou și Sorin Frunză
Au fost catalogați drept ”blătuitori” de către Porumboiu. Despre Bălace, patronul a declarat după un meci cu Steaua: ”Nu am jucat nimic. Dacă eram atenţi la golul lor, sigur altul era jocul, dar şi scorul final. Bălace a căzut în careu ca o babă ştirbă, chioară şi opărită. Îşi flutura pletele în vânt de parcă e mare vedetă”.

3. Lopez Caro
Adus cu surle și trâmbițe la Vaslui, spaniolul a fost izgonit pe ușa din dos de Porumboiu. “I s-a pus la dispoziție tot, l-a adus şi pe fiul său de 18 ani, e nutriţionistul echipei, dar nu ştie nimic despre meseria asta. Eu am pus clauza de un milion de euro. Mă simt tâlhărit, nu furat”, spunea Porumboiu de Caro.

4. Mihai Stoica
Patronul echipei FC Vaslui s-a supărat şi pe Mihai Stoica, cel care a stat doar patru zile în funcţia de manager general la FC Vaslui: ”Meme Stoica a spus că nu sunt condiţii la Vaslui. Vă spun eu că sunt printre cele mai bune din România” , declara Porumbiu după războiul rece cu Meme.

5. Costly și Kuciak
Alți doi jucători care s-au simțit ca peștele pe uscat la Vaslui, au plecat cu scandal de la Vaslui. Ei au și fost trimiși să joace în ligile inferioare: ”Costly, Kuciak sunt jucatorii Vasluiului. Ei au ales sa joace in Liga a IV-a, la echipa a doua a clubului, e dorinta lor si le-o vom respecta. Nu pot sa inteleg acest lucru. Daca Costly părea un tip rebel de la bun început, sunt dezamăgit total de Kuciak, nu mă așteptam”, spunea Porumboiu înainte ca cei doi să fie declarați jucători liberi de Uefa.

6. Constantin Zotta
Înaintea ultimului meci din 2011, s-a declanșat un adevărat tsunami pe axa Vaslui – București și retur. Porumboiu a zis de Zotta că e ”blatangiu”, acesta s-a apărat, negând orice tentativă de blat. În cele din urmă nu s-a întâmplat nimic, în afara unui succes semi-dubios al Rapidului în Moldova. Spun dubios luând în calcul ”traiectoria profesională” a domnului Pavlovic: eliminat în meciul direct și transferat ulterior la Rapid!

7. Răzvan Lucescu
Valul acuzațiilor nu putea să-l neglijeze pe Lucele cel mic. S-a băgat și el în gura Porumboiului, însă nu cu așa http://www.phpaide.com/?langue=fr&id=5 aplomb precum nea Constantin.

8. Viorel Hizo

Între ”dulău” și Porumboiu au existat mai multe povești de dragoste și divorțuri. Chiar dacă se despărțeau cu injurii și acuze dure, cei doi se împăcau apoi precum doi porumbei pe un acoperiș. ”Ei sunt plătiți, de departe, cel mai bine din Liga 1. Mi-am dat seama ca nu se mai poate continua în ritmul asta. Chiar în halul asta am ajuns, sa fiu discreditat? Nu suntem nici primul, nici ultimul club care face treaba asta. Plătesc ce-i de plătit și ne despărțim de Hizo. Am scăpat eu de Lopez Caro, daramite de Hizo.” spunea Porumboiu în 2012. Ei bine, în ciuda acestor declarații, Hizo a revenit la Vaslui în sezonul 2012-2013 pentru că așa-i în tenis.

9. Marius Șumudică

Cu un om precum Șumudică este un adevărat record mondial să stai 5 secunde fără să te cerți. iar când lângă el îl pui pe Adrian Porumboiu, treaba e clară. ”Şumudică m-a lăsat într-un rahat atât de mare, încât nu mai pot să ies. Bine, joi e ziua mea şi o să mă stropesc puţin cu şampanie. Poate aşa mă curăţ”, spunea Porumboiu imediat după ce s-a despărțit de ”bunul său amic”, în toamna lui 2012.

10. Augosto Inacio

Chiar dacă din punct de vedere cronologic a fost demis înaintea lui Șumi-foartegol, portughezul cade o poziție întrucât nu a fost înjurat așa de tare precum fostul giuleștean. Mai mult, după ce s-a ars, Porumboiu a recunoscut: ”Cineva mi-a sugerat să-l schimbăm pe Inacio, iar eu, ca prostul, m-am conformat şi l-am luat pe unul care nu ştia altceva decât «să moară mama». Jucătorii se antrenau cu telefoanele mobile în jambiere. Aşa ceva n-am mai văzut. Şumudică a distrus această echipă”.

11. Iosif Rotariu și Gabi Balint

Războaiele dintre Porumboiu și angajații săi au atins cote din ce în ce mai penibile, iar penibilitatea o găsim la Vaslui. Ultimul război al Porumboiului, cel cu Iosif Rotariu, a fost unul absolut ridicol. Patronul vasluian l-a considerat vinovat pe Rotariu pentru că a ratat transferul nepotului său, Dorin, la Vaslui. Cu alte cuvinte, în mintea comunistă a lui nea Adi, Iosif trebuia să-l aducă în lanțuri pe Dorin la Vaslui. În cele din urmă, după înlăturarea lui Rotariu, de la Vaslui a plecat și Gabi Balint, un om mult prea diplomat pentru un rahat așa de mare cum e situația din Republica Vaslui.

Next: Milan Sasic! 

După plecarea lui Balint, Vasluiul l-a numit pe croatul Sasic, lucru care nu face altceva decât să conducă la concluzia că următorul scandal se va lăsa și cu pumni. Cu sârbii nu e de glumit!

Șirul exemplelor ar putea continua la nesfârșit, întrucât domnul Porumboiu s-a mai ”mușcat” și cu alte viețuitoare ale fotbalului autohton. Acum ne punem întrebarea logică: Cine este ”nebunul” în toată această epopee a scandalurilor ? ”Gloata” sau patronul mult iubit din Vaslui ? Rămâne la latitudinea publicului să decidă, însă e clar că la Vaslui se petrec lucruri ”trăznite”.
foto: RFB
Articolul precedentMarius Copil, în optimi la Hertogenbosch!
Articolul următorSorana Cîrstea și Horia Tecău, desemnați capi de serie la Wimbledon!
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

4 COMENTARII

  1. Daca omu e exigent asta inseamna ca la Vaslui se intampla lucruri trasnite? si de unde ai scos investia asta de 2 lei numita (republika vaslui) ? ai vrut sa fii original dar nu ti-a iesit..

  2. is din vaslui..dar nu stiam ca e republica vaslui …oricum..porumboiu..chiar daca ar fi furat…a facut ceva pentru orasul Vaslui..nu ca altii care au uitat de unde a plecat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here