”Ca fotbalist aveam abilitățile unui jucător din divizia a cincea și creierul unuia din prima divizie. Rezultatul a fost un fotbalist de liga secundă”. Așa se descrie Jurgen Klopp, atunci când vine vorba de perioada în care a fost fotbalist profesionist, timp de 12 ani, toți jucați în tricoul celor de la FSV Mainz 05, la început ca atacant, pe final ca fundaș.

Despre Klopp ca antrenor știm multe, mai ales după ce a preluat Borussia Dortmund în 2008 și a câștigat de două ori titlul în Bundesliga, o dată Cupa Germaniei și o finală de Liga Campionilor, pierdută însă. În prealabil, tot ca antrenor, reușise o promovare în Bundesliga cu Mainz 05 în sezonul 2003-2004. Se vorbește însă mai puțin despre cariera de fotbalist profesionist a lui Klopp, desfășurată în întregime pe stadioanele celei de-a doua divizii nemțești, acolo unde a jucat 337 meciuri și a marcat 52 de goluri pentru Mainz 05. Mai jos, un top 5 a celor mai frumoase goluri marcate de Jurgen Klopp.

BONUS VIDEO 2: Un meci dramatic din 1997, cu Jurgen Klopp pe teren, în care Mainz a pierdut promovarea în Bundesliga în fața celor de la Wolfsburg.

 

Articolul precedentAndorra a obţinut primul punct în calificări după 58 de înfrângeri consecutive
Articolul următorFernando Ricksen continuă să lupte. 5000 de suporteri la un meci caritabil organizat în sprijinul său

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here