TOP 5 – Fotbal violent

0
439


Marele scriitor american Ernest Hemingway a spus că ,,sportul ne arată cum să câștigăm cinstit și cum să pierdem cu demnitate”.

Însă violența este rezultatul unui complex calup de conduite umane denumit agresivitate ce a făcut parte din istoria umanității încă de la începuturile sale.

Originea cuvantului violență vine din latinescul violare, care provine la randu-i din cuvantul vis (forta). Violenta – de orice fel : prin nestapanire, prin instinct distructiv, prin extraversiune, prin explozia frustratului, prin eliberare dionisiaca, deci multiforma si polivalenta- este oricum un semn de slabiciune si uneori de decadentaProf. Alexandru Cosma – C.N. „Nicolae Titulescu” Craiova.

Ce urmează după un astfel de comportament în fotbal? Întâmplări de genul celor petrecute marți seară în Real Madrid – Getafe. În timpul ăsta, de formă automată, spectatorul suporter se identifică cu sportivul sau echipa preferata. Această autoidentificare prin transfer îl face să aibă o atitudine îngăduitoare față de cei preferați, de scuză și inteligență în cazul eșecurilor, iar față de rivalii acestora, din teren sau din tribune, maximum de agresivitate. Mai departe știți și voi… pietre, lanțuri, pumni, picioare, bâte …

BDF a făcut un TOP 5 al celor mai agresive faulturi din fotbalul mondial, intrări în care autocontrolul a fost dominat de instinctul destructiv. Ce a ieșit puteți vedea mai jos….
http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/UK1k8jjknLKfHmjnzVQy/mov/1&color=0x439D2A

Articolul precedentFC Brasov – U Craiova 1-1… rezultat asteptat
Articolul următorBarcelona – Sevilla 4-0 ( + Rezumat video ): Înca o bătălie câștigată

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here