Top 10 cele mai vândute jocuri video strategice

0
1779

Jocurile video cu o înclinare strategică au fost și rămân unele dintre cele mai populare genuri de jocuri video de pe pământ. Venitul total din segmentul jocurilor video strategice preconizat pentru anul 2022 va ajunge la 27,8 miliarde de dolari, ceea ce o face una dintre cele mai bine vândute arii din toate genurile de jocuri video. Aceste cifre se mai datorează și numărului de bifurcări al acestui gen care, de-a lungul anilor, a ajuns să numere peste 10 subcategorii, fiecare cu fanii și popularitatea lor.

Deși aceste jocuri sunt numite strategice, nu sunt unicele care necesită aplicare unor strategii bine definite și calculate. Website-urile cu jocuri casino sunt de asemenea unele dintre cele mai populare locuri unde oamenii își petrec timpul liber. Peste 140 de milioane de jucători activi pot dovedi faptul că aceste jocuri nu sunt mai puțin populare decât jocurile video obișnuite și cunoscute de fiecare dintre noi.

StarCraft

StarCraft este cel mai popular și bine vândut joc strategic din lume. Numărul total de vânzări al acestui joc este de peste 11 milioane de copii, ceea ce îl face nu doar cel mai bine vândut joc strategic dar și unul dintre cele mai populare jocuri în general. Prezentat în anul 1998, StarCraft costa 15 dolari, ceea ce face ca venitul total după vânzările acestui joc să fie de 165 milioane de dolari. Dacă însă calculăm și inflația care a afectat dolarul din 1998 până azi, vom observa că StarCraft a avut un venit de circa 300 de milioane de dolari.

Civilization 5

Cu peste 8 milioane de copii vândute, Civilization 5 este al doilea cel mai vândut joc video ce face parte genului strategic. Aceasta a fost lansată în Septembrie anul 2010 de către 2k Games în colaborație cu Aspyr și elaborată de studioul de creare a jocurilor Firaxis Games. Venitul total în urma vânzării a 8 milioane de copii a ajuns la suma de circa 170 de milioane de dolari. Jucătorii Civilization 5 au jucat peste 500000 de ore până în anul 2018.

StarCraft 2

Succesorul legendarei StarCraft sa vândut cu un tiraj de circa 6 milioane de copii. StarCraft 2 a fost prezentată la data de 27 Iulie 2010 și a fost elaborată și scoasă în vânzare de către renumitul studio de proiectare a jocurilor video Blizzard Entertainment. StarCraft a avut un buget de peste 100 de milioane de dolari și, până în anul 2018, împreună cu celelalte jocuri ale acestei francize, a obținut un venit de peste 1 miliard de dolari.

Warhammer 40,000: Dawn Of War

Warhammer 40,000 : Dawn Of War este un joc produs de Relic Entertainment și distribuit de THQ. Prezentat în anul 2004 la data de 20 Septembrie, acesta sa vândut cu un tiraj de 4 milioane de copii. Venitul total al întregii francize Warhammer a ajuns la peste 1 miliard de dolari în anul 2018 și este estimat că în anul 2023 evaluarea acesteia va ajunge la 12 miliarde de dolari.

Command & Conquer

Vândut cu un tiraj de peste 3 milioane de copii, Command & Conquer este cel mai popular joc al acestei francize, a cărei valoare estimativă se ridică la circa 1 miliard de dolari. Command & Conquer a fost prezentată în anul 1995 la data de 31 august de către studioul de către Electronic Arts și făcută de WestWood Studios. Venitul estimativ al acestui joc până în anul 2020 a ajuns la circa 145 de milioane de dolari, o sumă impresionantă.

Command & Conquer: Red Alert

Un alt joc video ce aparține francizei Command & Conquer, acesta sa vândut cu un tiraj de circa 3 milioane de copii, ceea ce a repetat recordul primului joc lansat de acest studio. Data prezentării este 31 Octombrie 1996 și venitul total al acestui joc este aproape la fel ca al primului, circa 140 de milioane de dolari.

Age of Empires

Age of Empires este un joc strategic ce face parte din subcategoria jocurilor Real-Time Strategy. Acesta a fost răspândit într-un tiraj de peste 3 milioane de copii de către gigantul tehnologiilor informaționale Microsoft. Proiectată fiind de Ensemble Studios, Age of Empires a fost pentru prima dată prezentată la data de 15 Octombrie 1997 și era vândută cu 15 dolari copia, ceea ce a adus companiei Microsoft peste 50 de milioane de dolari doar după vânzările acesteia.

Warcraft 3: Reign of Chaos

Warcraft 3: Reign of Chaos a fost pentru prima dată prezentat la data de 3 Iulie 2002 și face parte din franciza Warcraft deținută de Blizzard Entertainment. A fost vândută cu un tiraj de circa 3 milioane de copii și, împreună cu celelalte jocuri ale acestei francize, a generat un profit de peste 9.2 miliarde de dolari în toată perioada existenței sale.

Civilization 4

Un alt reprezentat al francizi Civilization, Civilization 4 este un Turn-based strategy game vândut cu un tiraj de 3 milioane de copii de la prezentarea acesteia în anul 2005 la data de 25 Octombrie. Jocul a fost distribuit de 2K Games & Aspyr și elaborat de studioul Firaxis Games.

Lords Of The Realm 2

Ultimul joc în topul nostru este Lords of the Realm 2 care sa vândut cu un tiraj de circa 2.5 milioane de copii de la apariția acestuia în anul 1996. Jocul a fost elaborat și distribuit de Impressions Games. Venitul total al tuturor jocurilor acestei francize a ajuns la peste 12 miliarde de dolari.

Articolul precedentScoția – România 3-0 (amical – 26 martie 1986)
Articolul următorCristiano Ronaldo pentru a 5-a oară la Mondial

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here